Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Aston Martin

Aston Martin ontkent het kopiëren van Red Bull: 'Gewoon een kleine update'

Aston Martin heeft gewoon een 'normale en kleine update' doorgevoerd in Spanje, aldus teambaas Mike Krack. Het ontwerp van de nieuwe AMR22 lijkt veel op de RB18 van Red Bull, maar van een overtreding door het kopiëren van de concurrent is geen sprake.

Tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van Spanje was de 'nieuwe' Aston Martin-bolide hét gesprek in de paddock. De AMR22 heeft een flinke upgrade gekregen en lijkt ineens verdacht veel op de bolide van Red Bull. De FIA liet echter weten dat het niet gaat om een kopie van de RB18 en dat Aston Martin geen overtreding heeft begaan.

Volgens Mike Krack, de teambaas van Aston Martin was het nieuwe design van de AMR22 altijd al een optie voor Aston Martin. "Bij de onthulling van de auto (begin dit seizoen, red.) is er al benoemd dat we wat flexibiliteit hadden ingebouwd, zodat we de bolide door konden ontwikkelen tijdens ons avontuur", legt de teambaas uit bij Sky Sports.

"Dat is ook wat we uiteindelijk hebben gedaan. Vanuit dit perspectief was het gewoon een normaal ontwikkelingsproces. We hadden problemen met porpoising, met het stuiteren van de auto. We moesten hier een kleine update voor meenemen, en dat is wat we hebben gedaan."

Red Bull reageerde al snel op 'kopie' RB18

Red Bull liet in een statement al weten dat 'intimidatie de mooiste vorm van vleierij' is en hoopt dat de FIA ingrijpt als dit nodig is. Vooralsnog is de upgrade van Aston Martin legaal bevonden door de stewards. Helmut Marko liet echter weten dat er bewijs zou zijn dat er gegevens zijn gedownload over de Red Bull-bolide. Wordt ongetwijfeld nog vervolgd.

Formule 1 GP Spanje 2022 RN365 Nieuwsdossier

6 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Goed nieuws voor Ferrari: FIA versoepelt F1-motorregels