Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Aston Martin overweegt andere kleurstelling voor nieuwe Formule 1-bolide

Aston Martin overweegt om de kleur van de auto aan te passen. Dat heeft teambaas Otmar Szafnauer gezegd in een exclusief interview met RacingNews365.

Aston Martin is, net als alle andere teams, al bezig met de auto voor volgend jaar. Eén van de zaken die het team mogelijk wil veranderen heeft niets te maken met prestaties van de auto. Aston Martin wil graag dat hun auto beter zichtbaar is op televisie. De AMR21 heeft een opvallende donkergroene basiskleur, maar op beeld lijkt deze kleur regelmatig tot verwarring. De televisiecamera's kunnen moeilijk onderscheid maken tussen de Aston Martins en de zwarte Mercedessen. De Engelse renstal geeft dan ook openlijk toe de livery voor volgend jaar aan te willen passen, om ervoor te zorgen dat wat op televisie te zien is, beter overeenkomt met hoe de auto er werkelijk uit ziet. "Ik denk dat de uitstraling van de auto hetzelfde moet blijven", vertelt Otmar Szafnauer aan RacingNews365 . "Aston Martin Lagonda heeft ons geholpen met de kleur. Het ontwerpteam kijkt nu wat we nog meer kunnen doen om de auto misschien een beetje meer onderscheidend te maken op televisie. Maar dit moet gebeuren zonder de uitstraling van de auto te verpesten", aldus de teambaas die van mening is dat de auto er in werkelijkheid erg fraai uitziet. "Als je er nu naar de auto kijkt in de Verenigde Staten, of als je naar de auto kijkt in de zon, is hij schitterend. Dat willen we graag behouden, maar we moeten ervoor zorgen dat het groen wat beter naar voren komt op televisie. Dat kan en dat is waar ze nu naar kijken, maar dat wordt niet een grote verandering", concludeert Szafnauer.

Nieuwe F1-auto's zwaarder

Als de teambaas wordt gevraagd of het een optie is om een gedeeltelijk geverfde auto te testen of om lichtere kleurafstellingen te gebruiken om gewicht te besparen, geeft hij toe dat alle opties op tafel liggen. "Daar kijken we allemaal naar", bevestigt Szafnauer. "Vooral ook omdat volgend jaar bijna alle auto's zwaarder zullen worden door de nieuwe regels en de 18-inch banden." De Amerikaan legt uit dat het team overal rekening mee houdt. "We zijn altijd op zoek naar manieren om gewicht te besparen. Verf is een van die punten waarop je, als je het goed doet, kunt besparen. Dus daar zijn we nu naar aan het kijken."

Viaplay
x
FIA geeft uitleg over cruciaal safety car-moment met Norris in Miami