Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Aston Martin reageert op gerucht 'Schumacher als vervanger van Vettel'

Het contract van Sebastian Vettel loopt tot eind 2022 en aangezien de Aston Martin-coureur zijn hoogtepunt in de Formule 1 gehad lijkt te hebben, wordt er hier en daar al gespeculeerd voor een eventuele vervanger. In Italië wordt Mick Schumacher genoemd. Aston Martin-teambaas Mike Krack ontkracht dit direct.

Het contract van Sebastian Vettel loopt eind dit jaar af en dat heeft stof doen opwaaien in de paddock. Hier en daar gingen er geruchten rond dat de viervoudig wereldkampioen zal gaan stoppen bij Aston Martin na dit seizoen. Onlangs zette Vettel ook al zijn vraagtekens bij zijn F1-toekomst . De Italiaanse tak van Motorsport.com meende dat Vettels 'leerling', Mick Schumacher, zijn vervanger zou worden bij Aston Martin. Aston Martin-teambaas Mike Krack ontkracht de geruchten in gesprek met het Duitse RTL . Zo laat hij weten dat hij 'zeer veel vertrouwen' heeft dat Vettel blijft. Volgens Krack is bij er de viervoudig wereldkampioen aan motivatie geen gebrek. "Als je hem in een debriefing ziet of aan telefoon hebt, is hij enorm betrokken. Als je wil stoppen, dan gedraag je je niet op die manier."

Aston Martin wil Vettel niet kwijt

Toch is er voor de toekomst nog niks zeker en geeft Krack Vettel alle ruimte voor de uiteindelijke beslissing. Dat de teambaas van de Britse renstal Vettel niet kwijt wil, is echter duidelijk. "Als je iemand als Sebastian hebt, moet je proberen hem te houden. Het is een mix van extreem goede rijkwaliteiten, ervaring en een zeer positief persoon die ons verder zal brengen." Krack laat weten alle coureurs te observeren, waaronder dus ook Schumacher die het volgens hem "moeilijk heeft dit seizoen. "Ik weet niet genoeg over de details van zijn team en omgeving om een oordeel te vellen." Maar wat betreft de geruchten van Schumacher vindt Krack het te vroeg om het over zoiets te hebben en legt voor nu vooral de focus op het behouden van Vettel. "We hebben duidelijk onze ogen gericht op Sebastian, dat we verder willen met hem willen. De rest zien we op een later moment wel."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"