Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Aston Martin spreekt interesse in de Formule 1 uit

Autofabrikant Aston Martin heeft medegedeeld dat het serieuze interesse heeft om deel te nemen aan het wereldkampioenschap Formule 1. Voorwaarde daarvoor is wel dat de kosten voor de motoren naar beneden gaan en de motoren minder complex worden.

Aston Martin wordt vaak gelinkt aan het team van Red Bull Racing, dat al tijden op zoek is naar een onafhankelijke motorleverancier. Het team van Max Verstappen zit in een lastig pakket en vond alleen Renault bereidt om motoren te leveren. Andy Palmer, directeur van Aston Martin, liet Motorsport-Total.com weten dat zijn bedrijf serieuze interesse heeft. " We zijn zeker geïnteresseerd, al is het op dit moment nog lastig te voorspellen hoe de reglementen in de toekomst er uit gaan zien." " Als duidelijk is dat de kosten onder controle worden gehouden, dan is het interessant voor ons. We kunnen het ons niet veroorloven om 100 miljoen te investeren in een motor."

Aston Martin is ook vertegenwoordigd in de werkgroep die zich buigt over de nieuwe generatie Formule 1 motoren. Deze worden op zijn laatst in 2021 geïntroduceerd in de Formule 1. Palmer geeft er aan dat er nog drie vragen spelen waarop eer antwoord moet komen voordat het merk een definitieve GO kan geven: " Blijven de investeringen onder controle? Lopen de kosten niet de spuigaten uit? Kunnen we ook competitief zijn? Als we daar een 'ja' als antwoord op kunnen geven dan hebben we zeer zeker interesse." Het merk wil een eigen motor ontwikkelen en heeft weinig interesse om met een omgedoopte Cosworth-motor te rijden. " Het is niet ondenkbaar, maar ik vraag me af of het zinvol voor ons is. We willen niet alleen een sticker op een auto plakken. We willen zelf betrokken zijn met onze eigen engineers en zelf ontwikkelen. Daarbij willen we de opgedane kennis toepassen op onze straatauto's. Dat is en blijft onze core business."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi