Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Aston Martin stelt stevige eisen aan F1-entree

De Formule 1-entree van het wereldberoemde merk Aston Martin lijkt aanstaande, maar er moeten nog wel wat hobbels worden genomen. De autofabrikant wil namelijk alleen deelnemen aan de Formule 1 als er aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan.

Volgend seizoen is Aston Martin al titelsponsor en technisch partner van Red Bull Racing, maar in de toekomst wil de fabrikant de activiteiten in de Formule 1 verder uitbreiden. Hiervoor stelt het echter wel een aantal voorwaarden. Een van die voorwaarden is dat de MGU-H, dat uitlaatgassen hergebruikt en omzet in energie, moet verdwijnen. "Het probleem is dat er nu bij elk Formule 1 team 80 tot 100 mensen werken aan een turbo" , zegt CEO Andy Palmer tegenover Motorsport.com . "Dat is toch van de gekken?! Die kosten maken het voor ons onmogelijk om in te stappen" , aldus Palmer.

Daarnaast is ook de aandrijving een heikel punt voor Aston Martin. "Met de huidige aandrijving zijn wij er zeker niet bij. Dat kost teveel ontwikkelingstijd." "De Formule 1 moet eigenlijk draaien om de verbrandingsmotor, de turbo en de hybride systemen. De rest moet gestandaardiseerd worden" , aldus Palmer. Het nieuwe motorreglement, dat vanaf 2021 van kracht is, moet nog definitief worden gemaakt. Aan de hand daarvan beslist Aston Martin of het instapt in de Formule 1 of niet. "In het voorjaar van 2019 hebben we het definitieve reglement voor onze neus. Dan gaan we een beslissing maken of we de investering willen maken of niet" , besluit Palmer.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'