Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Aston Martin-teambaas niet bang voor onenigheid met Alonso: "Niets wijst daar op"

Teambaas Mike Krack denkt dat de toevoeging van Fernando Alonso een positief effect zal hebben op het Formule 1-team van Aston Martin.

Aston Martin-teambaas Mike Krack benadrukt dat het aantrekken van Fernando Alonso een positieve boost zal geven aan het team. De Spanjaard, overkomend van Alpine, werd bij de Britse formatie aangekondigd na het vertrek van Sebastian Vettel. Als Krack gevraagd wordt naar de effecten van de komst van Alonso binnen het team, wijst hij ten overstaan van onder andere RacingNews365 op een moment waarop de 41-jarige coureur afgelopen seizoen nog zijn vastberadenheid liet gelden. "Ik denk bij Fernando direct aan de frustraties die hij toonde nadat de zevende plaats in de Grand Prix van Mexico verloren ging. Dat toont aan hoe toegewijd en gemotiveerd hij is. Als je iemand met een dergelijke mate van passie en wil om te winnen voor jou team hebt rijden, dat heeft dat een effect op het team en dat is nu al duidelijk zichtbaar." "Iedereen was erg verrukt met het feit dat Fernando op dinsdag (tijdens de Abu Dhabi-test, red.) in onze auto zat. Hij deed het vuur binnen het team oplaaien door zijn eigen passie en wil om te winnen."

Krack vreest niet voor tirades

Tijdens die bewuste testdag reed Alonso 97 ronden voor zijn nieuwe team en Krack looft Alonso om zijn effectieve manier communiceren: "Heel erg straight to the point ." Alonso heeft de reputatie dat die duidelijkheid ook weleens door kan slaan naar onenigheid, maar dat soort angst heeft Krack naar eigen zeggen niet: "Als ik eerlijk ben zit ik daar niet over in." "Ik denk dat we samen een erg, erg goede start van de samenwerking hebben beleefd en we zullen proberen daarop voort te borduren. Niks wijst erop dat op dat vlak in de toekomst iets mis zou kunnen gaan."

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen