© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Aston Martin zal in de Formule 1 niet actief worden met eigen team

14 mrt. 2018 14:17 Koen Bakker 0 reacties
Sportautomerk Aston Martin is de laatste jaren steeds nauwer betrokken bij de Formule 1. Het is een publiek geheim dat het merk graag toe wil treden als motorleverancier vanaf 2021, maar een volledig eigen team zal er niet komen.

Leveren van motoren in 2021 afhankelijk van regels

Aston Martin en Red Bull werken nauw samen binnen en buiten de Formule 1. Zo ontwierp Adrian Newey de hypercar van het Britse automerk wat sinds 2018 titelsponsor van Red Bull is. 

Een entree in de Formule 1 zal niet als volledig eigen team zijn, maar altijd in samenwerking met een team. Zo laat Simon Sproule, marketingdirecteur van Aston Martin aan Motorsport-Total.com weten.

"We weten waar wij sterk in zijn en zien ook wat Horner en Marko het beste kunnen." 

Concurrenten van Aston Martin in de luxe prijsklasse, Ferrari en McLaren, kozen lang geleden al voor een team in de Formule 1. Aston Martin geeft aan zelf nooit de leiding over een team voeren: "Met de beste wil van de wereld, zal je ons niet aan de pitmuur zien. We moeten ook nog een automerk runnen."

Sproule vervolgt: "Vanuit commercieel oogpunt hebben 130 mensen in Milton Keynes. Daaronder zijn ontwerpers, ingenieurs, marketingmensen enzovoorts."

Een eventuele samenwerking met aandeelhouder Mercedes beschouwt Sproule als onwaarschijnlijk: "De samenwerking voor straatauto's is geweldig. Op de een circuit werkt dat anders."

Over een eventuele leveren van motoren in 2021 kan Sproule niets zeggen. "De klok tikt. We kunnen niet meer doen dan we al doen. Het wachten is op een besluit over reglementen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen