Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Aston Martin zal in de Formule 1 niet actief worden met eigen team

Sportautomerk Aston Martin is de laatste jaren steeds nauwer betrokken bij de Formule 1. Het is een publiek geheim dat het merk graag toe wil treden als motorleverancier vanaf 2021, maar een volledig eigen team zal er niet komen.

Aston Martin en Red Bull werken nauw samen binnen en buiten de Formule 1. Zo ontwierp Adrian Newey de hypercar van het Britse automerk wat sinds 2018 titelsponsor van Red Bull is. Een entree in de Formule 1 zal niet als volledig eigen team zijn, maar altijd in samenwerking met een team. Zo laat Simon Sproule, marketingdirecteur van Aston Martin aan Motorsport-Total.com weten. "We weten waar wij sterk in zijn en zien ook wat Horner en Marko het beste kunnen." Concurrenten van Aston Martin in de luxe prijsklasse, Ferrari en McLaren, kozen lang geleden al voor een team in de Formule 1. Aston Martin geeft aan zelf nooit de leiding over een team voeren: " Met de beste wil van de wereld, zal je ons niet aan de pitmuur zien. We moeten ook nog een automerk runnen."

Sproule vervolgt: "Vanuit commercieel oogpunt hebben 130 mensen in Milton Keynes. Daaronde r zijn ontwerpers, ingenieurs, marketingmensen enzovoorts." Een eventuele samenwerking met aandeelhouder Mercedes beschouwt Sproule als onwaarschijnlijk: "De samenwerking voor straatauto's is geweldig. Op de een circuit werkt dat anders." Over een eventuele leveren van motoren in 2021 kan Sproule niets zeggen. " De klok tikt. We kunnen niet meer doen dan we al doen. Het wachten is op een besluit over reglementen."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"