Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Audi

Audi al na drie dagen thuis? Sainz reageert op sneer

Regerend Dakar-winnaar Nasser Al-Attiyah nam geen blad voor de mond toen hij voorspelde dat Audi al na drie dagen thuis zou zitten. Vedette Carlos Sainz reageert.

Audi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Audi Sports

Of Audi een serieuze concurrent was in de ogen van Nasser Al-Attiyah, uitkomend voor Prodrive? Zijn antwoord liet niets aan duidelijk te wensen over: "In Marokko en Aragon hield die auto het nog geen 100 kilometer vol. Ik geef ze drie dagen voordat ze weer thuis zitten."

Audi-coureur Carlos Sainz reageert gelaten: "Hij mag denken wat hij wil. Ik droom ervan een goede race en rally te rijden. Dat is hoe ik er nu in sta. Ik probeer met een positieve mindset me voor te stellen wat er van dag tot dag mogelijk is."

Sainz is vastberaden om vooraan mee te doen met de deels elektrisch aangedreven RS Q e-tron E: "Ik zou graag zien dat Audi vanaf de eerste meters vooraan meestrijdt. Nu de rally nog niet is begonnen is dat nog makkelijk praten, maar dat is wel waar we naartoe werken."

Over de problemen uit eerdere rally's is hij duidelijk: "Het was een zwaar jaar, zwaarder dan we hadden gewild vanwege enkele problemen, maar ik zie ook een positieve kant. Dat wat gebeurd is in Aragon en Marokko zal niet opnieuw gebeuren", vervolgt Sainz, die lovend is over het in zijn ogen 'dappere' Audi.

"Het is nogal wat om met deze auto op de proppen te komen en om ermee te racen. Dat alleen al maakt elke dagzege of een strijd om de eindoverwinning ontzettend speciaal."

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Dakar Rally 2024 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Magistrale Verstappen evenaart twee unieke records in kwalificatie Imola