Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Australië 2021

Australische overheid zet streep door Grand Prix in Melbourne

De 2021-editie van de Australische Grand Prix zal niet doorgaan vanwege de aanhoudende problemen met het coronavirus aldaar.

Start-Australie-2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes AMG

De op twee na laatste Grand Prix van het seizoen, die in Australië, had op zondag 21 november verreden moeten worden, maar daar is nu een streep door gezet door de gezondheidsautoriteiten in het land.

Australië heeft strenge coronaregels op het gebied van reizen en dwingt mensen die naar het land komen om 14 dagen in quarantaine te gaan. Dat was voor de Formule 1 niet mogelijk en dus werd er naar een alternatieve oplossing gezocht. Die vond men niet, waarna de race definitief werd afgelast.

Het is het tweede jaar op rij dat de Australische GP niet doorgaat. Vorig jaar was men in maart al aanwezig in Melbourne toen het werd afgelast op het moment dat twee teamleden van McLaren besmet raakten met het virus.

In een statement laat Formule 1 weten teleurgesteld te zijn en al potentiële vervangers te hebben. "Het is teleurstellend dat we niet in Australië zullen racen dit jaar, maar we hebben er vertrouwen in dat we een 23-koppige kalender kunnen hebben in 2021. We hebben al een aantal opties voor de vacante plek op de kalender. De komende weken gaan we die op proberen te vullen", aldus het statement.

Het heeft er alle schijn van dat de GP van Australië volgend jaar in ieder geval niet de seizoensopener zal zijn, zoals traditioneel vaak het geval is. Vanwege de lange opbouwtijd van het stratencircuit in Albert Park kleeft er veel risico aan het organiseren van het raceweekend. Waarschijnlijk zal deze later in het jaar worden gepland, net zoals dit jaar het geval was.

Dat betekent tegelijkertijd hoogstwaarschijnlijk dat Bahrein net als dit jaar het decor zal vormen van de eerste race. Waarschijnlijk vinden daarvoor twee testweken plaats, want de gloednieuwe 2022-auto's zullen uitvoerig getest worden. In ieder geval de laatste test zal in dat geval waarschijnlijk in Bahrein worden afgewerkt, zodat al het materiaal achter kan blijven voor de eerste GP.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!

19 reacties

Viaplay
x
Verstappen reageert: "Hou dan gewoon je mond"