© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

'Auto Max Verstappen is kopie van Mercedes en Ferrari'

28 sep. 2017 07:33 Wanda Bisschop 0 reacties
Red Bull Racing wilde dit Formule 1 seizoen een serieuze aanval doen op de dominantie positie van Mercedes. Al vrij snel werd duidelijk dat de Oostenrijkse renstal in de wintermaanden haar huiswerk niet goed had gedaan. In de afgelopen races werd het verschil echter rap teruggebracht. Een verdienste van Red Bull of hebben ze zich laten leiden door de concurrentie?

Red Bull loopt achterstand in dankzij het betere jatwerk

Na de zomerstop heeft het team van Verstappen en Ricciardo forse stappen gemaakt. Zowel in België, Italië als in Singapore kwam het team met een behoorlijk gewijzigde aerodynamisch pakket. Uitgerekend op Monza, wat normaal bepaald niet het circuit van Red Bull is, waren ze het tweede team achter Mercedes.

Teambaas Horner liet aan het begin van het jaar nog weten: "We begonnen aan het seizoen met een achterstand van twee maanden." 

Red Bull is altijd al in staat geweest om tijdens het seizoen progressie te maken. Maar een verschil overbruggen van pak 'em beet 1,5 seconde per ronde aan het begin van het jaar dat vergt nogal wat.

Volgens Sebastian Vettel is het wel duidelijk wat Red Bull heeft gedaan. De Duitser constateerde in Singapore namelijk dat Red Bull bij Ferrari had afgekeken.

"Die barge-boards zijn gewoon van ons. Alleen nu gespoten in de kleuren van Red Bull."

Ook op andere vlakken keek Red Bull veelvuldig af bij de concurrentie. Zo was er ineens toch de T-wing, een sleuf in plaats van een inham aan de voorkant van de vloer en onder meer een verbrede vleugel boven de luchtinlaten. Engineers van Mercedes grapten al eens: 'Wordt de RB13 ineens bij ons in Brackley gebouwd?"

Natuurlijk werkte men bij Red Bull ook hard achter de schermen aan verbeteringen aan de RB13. Zo kwam het team met een nieuwe unieke diffuser en werd in Monza de nieuwe high-speed achtervleugel geïntroduceerd. Ook werkte Red Bull hard aan de ophanging van de auto waardoor de RB13 momenteel als meest sierlijke auto van het veld bekend staat.

Critici 'beschuldigen' Red Bull dan ook dat ze vooral van anderen hebben gekopieerd. Teamadviseur Helmut Marko wuift dit direct weg en laat aan Auto Motor und Sport weten.

"Natuurlijk kijk je wat anderen hebben. Daarna probeer je te begrijpen hoe alles werkt en dan ga je het verder ontwikkelen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen