Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule E

Autosport gigant verbindt zich aan Formule E tot 2030

Porsche is de nieuwste fabrikant die zich verbindt aan het Gen4-tijdperk van de Formule E.

Wehrlein Berlin
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Dom Romney / Formula E

Porsche heeft bevestigd dat het als leverancier van aandrijflijnen zal toetreden tot het Gen4-tijdperk van de Formule E en dat het zijn deelname aan het kampioenschap zal voortzetten tot ten minste eind 2030. Het Gen4-tijdperk van de Formule E wordt geïntroduceerd in 2026/27 en afgesloten in 2029/2030. Porsche is de derde fabrikant die zijn deelname aan het volgende tijdperk van de serie bevestigt, na Nissan en Jaguar.

De bevestiging van Porsche komt voorafgaand aan de E-Prix van Shanghai dit weekend, waarbij China een enorme markt is voor de Duitse fabrikant. "Net als de Formule E willen we innovatieve technologieën en meer duurzaamheid toevoegen aan de autosport en vooroplopen bij nieuwe ontwikkelingen", aldus Thomas Laudenbach, vicepresident van Porsche Motorsport. 

"Het wereldkampioenschap biedt hiervoor een eersteklas podium: racen op het hoogste niveau, wereldwijde publieke belangstelling en een hoge technologische relevantie. De kennis uit de racerij vloeit rechtstreeks naar onze sportauto's: motorsportingenieurs zitten schouder aan schouder met collega's van wegprojecten. We ontwikkelen immers geen technologie om de technologie, het moet onze klanten ten goede komen."

Slapende reus ontwaakt

Porsche doet sinds het tweede seizoen van het Gen2-tijdperk (2019/20) mee aan de Formule E, maar was in zijn eerste seizoenen in het kampioenschap meer een slapende reus. Binnen het Gen3-tijdperk is dat heel ander verhaal, waarbij het team uit Stuttgart wordt gezien als het meest competitieve team op de grid. 

Porsche en zijn klantenteam Andretti hebben sinds het begin van 2023 zes overwinningen behaald en voeren momenteel de constructeurstrofee aan. Formula E CEO Jeff Dodds vertelde geselecteerde media, waaronder RacingNews365, dat de autosportgigant heel gemakkelijk is om mee samen te werken, waardoor het een perfecte partner voor de toekomst is. 

"Ik kwam bij Porsche op het moment dat ze aankondigden door te gaan tot het einde van Gen3. Wat ze niet aankondigden, was dat de gesprekken die we voerden de intentie hadden om door te gaan tot Gen4 en daarna", aldus Dodds. "Het is heel eenvoudig om met ze samen te werken, omdat Porsche zegt dat motorsport belangrijk voor ons is. Dit is wat wij de autosport willen bieden. Dit is wat we van jullie nodig hebben. En wat zij van ons nodig hebben, is een toewijding om technologie van de volgende generatie te ontwikkelen waarmee ze absoluut kunnen leren."

			© Porsche Motorsport
	© Porsche Motorsport

Max Verstappen is de grote favoriet voor de GP van Spanje. Als de Nederlander wint, ontvang je maar liefst 30 keer jouw inzet bij Unibet!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

In dit artikel

Praat mee!

Viaplay
x
GP Spanje Data tonen aan: Verstappen en Red Bull moeten één belangrijk punt verbeteren