© Stuart Seeger

Nieuwsoverzicht

Ayrton Senna trekt volle zalen in Brazilië

07 feb. 07:15 Ruud Dimmers 0 reacties
Een spectaculaire musical over het leven van Ayrton Senna trekt momenteel volle zalen in Brazilië. Na drie maanden beleeft Ayrton Senna, de musical (Ayrton Senna, o musical) de komende dagen zijn slotweekeinde in Theater Riachuelo in Rio de Janeiro en zal vanaf half maart te zien zijn in Senna’s geboorteplaats São Paulo.

F1 legende Senna nog altijd mateloos populair

De bijna 2,5 uur durende voorstelling beeldt met zang, dans en acrobatiek het leven en de carrière uit van de mythische Braziliaan, die op 1 mei 1994 op 34-jarige leeftijd verongelukte op het circuit van Imola. Acteurs en trapezewerkers zweven door de lucht, te midden van metershoge autobanden en motoren, omlijst door een flitsende laser en -lichtshow en bombastisch geluid die je het gevoel geven middenin de snelheid en het spektakel van een Formule 1-race te zitten.

Racingnews365 sprak met acteur/zanger Hugo Bonemer die de rol van Ayrton Senna speelt. "Ik ben enorm blij met deze rol, maar het is ook een ontzettend zware verantwoordelijkheid", zegt de 30-jarige Braziliaanse acteur/zanger.

"Ook ruim 20 jaar na zijn dood is Ayrton Senna nog altijd een wereldwijd icoon en zeker in Brazilië leeft hij nog steeds voort in de harten van elke Braziliaan. Ik vind het belangrijk dat ik in mijn interpretatie ook ons respect voor hem laat zien." 

"De dood van Senna is in ons land zo’n moment waarvan iedereen nog weet waar hij was of wat hij deed. Ik was pas 6 jaar en sliep nog, maar werd wakker gemaakt door mijn vader en mijn oudere broer, die beiden totaal in tranen waren", aldus Bonemer, die eerder onder meer optrad in de Braziliaanse versie van de musical Hair! en rollen speelde in tv-series.

Ayrton Senna, de musical ging op 10 november vorig jaar in première in Rio de Janeiro, niet toevallig ook de vrijdag voorafgaand aan de Grand Prix van Brazilië. De voorstelling is vanaf 16 maart, vijf dagen voor Senna’s 58ste geboortedag, te zien in Theater Sérgio Cardoso in São Paulo.

Bekijk hieronder de trailer van de prachtige musical.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen