Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ayrton Senna trekt volle zalen in Brazilië

Een spectaculaire musical over het leven van Ayrton Senna trekt momenteel volle zalen in Brazilië. Na drie maanden beleeft Ayrton Senna, de musical (Ayrton Senna, o musical) de komende dagen zijn slotweekeinde in Theater Riachuelo in Rio de Janeiro en zal vanaf half maart te zien zijn in Senna’s geboorteplaats São Paulo.

De bijna 2,5 uur durende voorstelling beeldt met zang, dans en acrobatiek het leven en de carrière uit van de mythische Braziliaan, die op 1 mei 1994 op 34-jarige leeftijd verongelukte op het circuit van Imola. Acteurs en trapezewerkers zweven door de lucht, te midden van metershoge autobanden en motoren, omlijst door een flitsende laser en -lichtshow en bombastisch geluid die je het gevoel geven middenin de snelheid en het spektakel van een Formule 1-race te zitten. Racingnews365 sprak met acteur/zanger Hugo Bonemer die de rol van Ayrton Senna speelt. " Ik ben enorm blij met deze rol, maar het is ook een ontzettend zware verantwoordelijkheid" , zegt de 30-jarige Braziliaanse acteur/zanger. "Ook ruim 20 jaar na zijn dood is Ayrton Senna nog altijd een wereldwijd icoon en zeker in Brazilië leeft hij nog steeds voort in de harten van elke Braziliaan. Ik vind het belangrijk dat ik in mijn interpretatie ook ons respect voor hem laat zien."

" De dood van Senna is in ons land zo’n moment waarvan iedereen nog weet waar hij was of wat hij deed. Ik was pas 6 jaar en sliep nog, maar werd wakker gemaakt door mijn vader en mijn oudere broer, die beiden totaal in tranen waren", aldus Bonemer, die eerder onder meer optrad in de Braziliaanse versie van de musical Hair! en rollen speelde in tv-series. Ayrton Senna, de musical ging op 10 november vorig jaar in première in Rio de Janeiro, niet toevallig ook de vrijdag voorafgaand aan de Grand Prix van Brazilië. De voorstelling is vanaf 16 maart, vijf dagen voor Senna’s 58 ste geboortedag, te zien in Theater Sérgio Cardoso in São Paulo. Bekijk hieronder de trailer van de prachtige musical.

9zIaS5d-M_8

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"