Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Rinus VeeKay

Baaldag voor VeeKay, IndyCar-concurrent zakt in elkaar na harde crash

Rinus VeeKay kende een weekend met twee gezichten in Iowa, waar er twee IndyCar-races werden verreden op de korte oval. Na een knappe vierde plek op zaterdag moest hij op zondag genoegen nemen met P19 na wat pech.

Veekay oval iowa 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Rinus VEEKAY PR

Net als op zaterdag mocht Rinus VeeKay de race op de oval van Iowa beginnen op P8. In de beginfase handhaafde hij zich prima, maar in ronde 117 had hij pech. Hij maakte een pitstop, maar een ronde later kwam er een neutralisatie vanwege een crash. Het gevolg: de concurrenten van VeeKay konden een 'gratis' pitstop maken terwijl de Nederlander deze net al had gedaan en daardoor veel tijd had verloren.

Hij kwam ver achteraan te rijden en de kans op een topklassering was verdwenen. Uiteindelijk bleef hij braaf zijn ronden rijden, vermeed hij de chaos en moest hij genoegen nemen met P19. De winst was voor Pato O'Ward, gevolgd door Will Power en Scott McLaughlin. In het klassement staat VeeKay op P12, met uitzicht op P10.

Een eng moment was er voor Josef Newgarden. Hij lag aan de leiding en crashte plots toen er iets kapot leek te gaan aan zijn bolide. Hij ging hard achterwaarts de muur in, maar kon ogenschijnlijk zonder kleerscheuren uitstappen. Na de race verloor hij echter plots het bewustzijn en viel de coureur op zijn achterhoofd.

Hij kreeg snel zijn bewustzijn terug en werd per helikopter naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij allerlei tests onderging. Deze waren gelukkig negatief, dus hij lijkt met de schrik vrij te komen. Hij is wel voor een nachtje ter observatie in het ziekenhuis gebleven. Op donderdag bepalen de IndyCar-doktoren of hij aankomend weekend mag racen op de roadcourse in Indianapolis.

Check hieronder zijn crash.

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
RN365-podcast Verstappen wordt in stijl drievoudig wereldkampioen Formule 1