Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Baalt Wolff nu des te meer van het vertrek van Hamilton?

Lewis Hamilton vertrekt na dit seizoen na twaalf jaar bij Mercedes om het avontuur aan te gaan met Ferrari, maar het lijkt erop dat het team uit Brackley het nu veel beter doet dan de Scuderia. Hamilton won zondag zelfs voor het eerst sinds tweeënhalf jaar tijd weer eens een Grand Prix. Doet het vertrek van Lewis Hamilton nu des te meer pijn?

Hamilton race Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was een grote shock voor iedereen in de Formule 1-wereld: de aankondiging van Lewis Hamilton dat hij aan het einde van dit seizoen vertrekt bij Mercedes. Zo komt er na twaalf jaar een einde aan het dienstverband van Hamilton bij het team uit Brackley. Samen met de Zilverpijlen won de Brit zes van zijn zeven wereldtitels en in totaal veroverde Mercedes met Hamilton acht constructeurstitels. Hamilton vervolgt zijn loopbaan bij Ferrari.

Na het teleurstellende einde van het bloedstollende 2021-seizoen moest Hamilton genoegen nemen met slechts een paar podiumplekken, terwijl hij zo gewend was om te winnen. Lange tijd leek het erop dat de zevenvoudig wereldkampioen het ook in zijn laatste jaar moest doen zonder zege, maar toen kwam daar de zondag op Silverstone. Hamilton kende een geweldige race, won voor de negende keer op Silverstone en pakte en passant zege nummer 104 uit zijn Formule 1-carrière.

Steekt het de teambaas van de Zilverpijlen, Toto Wolff, dan nu niet des te maar dat hij Hamilton moet laten gaan? "Ik heb in mijn leven nergens spijt van, omdat je simpelweg geen spijt kunt hebben. We zijn volwassen personen onderling, nemen beslissingen en staan daarvoor, dat is het belangrijkste", zo vertelt Wolff tegenover onder meer RacingNews365.

"We willen het seizoen op een hoog niveau afsluiten en we willen ze een auto geven waarmee ze kunnen winnen en waardoor het team zeer goede punten kan scoren voor het constructeurskampioenschap. Het is wat het is", zo sluit de Mercedes-teambaas af.

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull op de weg terug? Verstappen met goed Red Bull-nieuws richting de VS