Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Balende Ricciardo: "Ben vergeten hoe champagne smaakt"

Daniel Ricciardo reed vanaf de achttiende posities naar een zesde plaats, maar was na afloop niet tevreden. Teamgenoot Verstappen reed hem op bijna vijftig seconden.

In de eerste ronde ging het al mis voor de Australiër, die in het gedrang in de fout ging bij bocht acht. "De eerste ronde was chaos. In bocht acht was er een gevecht tussen Williams en McLaren en ik probeerde ze te passeren, maar ging over de marbles heen en ging even buiten de baan. Dat kostte me veel posities."

"Later die ronde pakte ik de slipstream van een McLaren richting bocht dertien, maar toen ik uit de slipstream kwam raakte ik een brokstuk en beschadigde mijn neus. Toen werd het wel een heel moeilijk verhaal om de top vijf te halen." Ricciardo stond dit seizoen pas twee keer op het podium, met zeges in China en Monaco. Na de GP van Monaco op 27 mei staat de Australiër droog "Het is een erg leuk circuit en ik hoop dat we een kans maken op het podium. Ik ben alweer vergeten hoe champagne smaakt. Dat is al erg lang geleden, mei stond ik voor het laatst op het podium. Het zal de rest van dit jaar moeilijk worden om Mercedes te verslaan, maar ik hoop dat we kunnen knokken met Ferrari."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden