© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Balende Verstappen: "Dit is echt klote"

27 okt. 2018 21:47 Ruud Dimmers 5 reacties
Max Verstappen was zichtbaar teleurgesteld na het mislopen van de poleposition voor de GP van Mexico. Het hele weekend stond er geen maat op de Nederlander, maar in de beslissende Q3 moest hij teamgenoot Daniel Ricciardo nipt voor zich dulden.

De kwalificatie liep niet zoals Max Verstappen had gehoopt. Problemen met de engine braking zorgden voor blokkerende banden. De Red Bull-coureur had er na afloop dan ook flink de balen in: "Dit is mooi klote. Het hele weekend probeer je alles goed voor elkaar te krijgen. In tweede training heb je deze problemen al en dan hoop je dat opgelost is voor de rest van het weekend."

"In de kwalificatie heb je gewoon weer dezelfde problemen. Tijdens een training kan je nog wel eens een goede ronde eruit persen, maar in de kwalificatie moet alles perfect zijn om voor pole te vechten. Het verbaasde me dan ook dat ik in Q3 nog eerste stond na de eerste run", laat Verstappen aan Ziggo Sport weten.

Bijna had Verstappen het pole-record van Sebastian Vettel verbroken. De Duitser is nog altijd de jongste coureur ooit die op poleposition stond bij een F1-race. "Het is enorm balen, maar tweede is niet slecht om hier te starten. Je wil alleen wel voor die pole vechten als je het hele weekend hier het snelste bent geweest."

De start morgen wordt erg cruciaal. Het circuit in Mexico kent het langste rechte stuk tot de eerste bocht. Dit betekent voor de concurrenten van Red Bull dat zij volop kunnen slipstreamen richting de eerste bocht.

"Ik moet een goede start maken en dan proberen de race te winnen. Ferrari is erg snel op de rechte stukken, daar moeten we voor oppassen bij de start."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen