Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Barrichello: "Verstappen verdient dit"

Voormalig Ferrari-coureur Rubens Barrichello komt tot de conclusie dat de combinatie Red Bull en Max Verstappen op dit moment maar lastig te verslaan is.

Verstappen Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Rubens Barrichello was aanwezig in de Formule 1-paddock van Brazilië om de race bij te wonen. De voormalig coureur heeft een rijke historie in de koningsklasse, waar hij van 1993 tot en met 2011 onderdeel uitmaakte van de F1-grid. Hij heeft geracet voor Jordan en Stewart Grand Prix , maar is voornamelijk bekend van zijn periode bij Ferrari, van 2000 tot 2005, als teamgenoot van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher.

Hij wist gedurende zijn Formule 1-carriere 11 Grand Prix-overwinningen op zijn naam te schrijven en stond 68 keer op het podium. Op dit moment racet hij nog steeds fulltime, in de Braziliaanse Stock Car Pro Series voor Full Time Sports. Maar tijdens het raceweekend van de Formule 1 in Brazilië kwam hij persoonlijk langs om naar de race van de koningsklasse te kijken.

"Het is fantastisch om veel mensen te zien, wat een show", begint de voormalig Ferrari-coureur tegenover Viaplay, net voor de race in zijn thuisland Brazilië. "Het Braziliaanse publiek is geweldig, en ik ben blij hier te zijn."

De Braziliaan heeft het afgelopen seizoen en het succes van Verstappen op de voet gevolgd, en neemt er zijn petje voor af: "Hij is flink aan het domineren, maar hij verdient alles wat hem nu toekomt. Allereerst is hij fantastisch, ten tweede doet de auto het geweldig. Een goede combinatie, dus het is moeilijk dat om te verslaan", aldus de Braziliaan. "Dat neemt niet weg dat men het zal gaan proberen tijdens de race: "Aan het einde van de dag hoopt iedereen dat iemand wat kan proberen."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Brazilië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Max liep schade op door kamikazeactie Perez: "Hij remt 50 meter later!"