Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Oliver Bearman

Bearman moet nog steeds bekomen van F1-debuut: "Het was bizar!"

Je zou door de fantastische zege van Carlos Sainz in Australië bijna vergeten dat Oliver Bearman twee weken eerder zijn Formule 1-debuut maakte in Saoedi-Arabië. De Brit moet er nog steeds een beetje van bijkomen.

Bearman
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het Formule 1-debuut van Oliver Bearman was een bijzonder verhaal. De Formule 2-coureur moest in Saoedi-Arabië halsoverkop in de Ferrari van Carlos Sainz stappen, omdat de Spanjaard een blindedarmontsteking had. Bearman zou een daverende indruk achterlaten door zevende te worden en onder andere Lewis Hamilton en Lando Norris te verslaan. De achttienjarige Brit vertelt tegenover F1.com dat het een geweldige ervaring was.

"Het was bizar!", stelt Bearman. "Ik deelde het circuit met coureurs als Hamilton en Fernando Alonso en kreeg voor de race een lief berichtje van Sebastian Vettel. Ik keek naar ze als kind in 2010, 2011 en 2012, dus ik moest mezelf wel even knijpen toen ik de erkenning kreeg. Ik antwoordde ook naar Vettel dat ik groot fan van hem ben. Eigenlijk ben ik een beetje een fanboy! Ik was een grote supporter van Seb toen hij bij Ferrari en Aston Martin reed. Na de race zei hij dat ik het goed had gedaan en dat ik trots mocht zijn."

Bearman liep tijdens de kwalificatie op een haar na Q3 mis en baalde daar wel een beetje van. Waar komt dat perfectionisme vandaan? "Ik ben een perfectionist in veel dingen, maar ik ben niet erg netjes. Mijn hotelkamer ziet er niet echt perfectionistisch uit. Als het om mijn sport en passie gaat, voel ik me wel een perfectionist. Dat heb ik van mijn vader, want hij eist altijd meer van zichzelf. Daarom doe ik dat ook."

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Magistrale Verstappen evenaart twee unieke records in kwalificatie Imola