Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Rinus VeeKay

'Beetgenomen' VeeKay incasseert flinke tik, maar er gloort hoop

Medio september werd duidelijk dat Rinus 'VeeKay' van Kalmthout in 2025 niet meer uit zal komen voor het IndyCar-team Ed Carpenter Racing, dit na een samenwerking van vijf jaar. Het besluit kwam voor VeeKay als donderslag bij heldere hemel.

VeeKay ECR
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ed Carpenter Racing

Rinus VeeKay en Ed Carpenter Racing. Het leek een niet te breken combinatie in IndyCar, maar inmiddels zijn de partijen wel degelijk uit elkaar gegaan. Het was een eenzijdig besluit van ECR om het aflopende contract van VeeKay niet te verlengen, dat terwijl er recent nog veelbelovende gesprekken over 2025 werden gevoerd, zo heeft RacingNews365 begrepen. 

Het nieuws volgt op een IndyCar-seizoen met twee gezichten. Het begon uiterst moeizaam, maar mede dankzij de persoonlijke, urenlange inspanningen van VeeKay zelf en zijn engineer Matt Barnes, werd de wagen steeds competitiever. Dit zelfs tot het punt waarop Van Kalmthout prima in zijn vel zat achter het stuur met de nodige top tien klasseringen in de tweede seizoenshelft tot gevolg.

Ook voor Barnes komt het nieuws om bovenstaande redenen als donderslag bij heldere hemel en hetzelfde geldt voor de gehele IndyCar-paddock. Daar lijkt men toch een beetje van mening te zijn dat VeeKay niet geheel eerlijk en transparant is behandeld.

ECR heeft afgelopen week immers een megadeal gepresenteerd met een nieuwe hoofdsponsor. Hiermee zouden tientallen miljoenen gemoeid zijn. Zo’n deal is natuurlijk niet over één nacht ijs gegaan. Carpenter moet voorkennis hebben gehad en heeft mogelijk opzettelijk lang gewacht met het nieuws van Rinus’ exit, zodat hij niet in de tussentijd bij een concurrerend team kon polsen.

Het nieuws dat hij op zoek moet naar een nieuwe werkgever viel dan ook zwaar bij VeeKay, die gelukkig over aandacht niet te klagen zou hebben. Niet minder dan drie IndyCar-teams met vacante zitjes hebben hem op de radar. Dit zou gaan om de formaties van Juncos Hollinger Racing, Rahal Letterman Lanigan Racing en het nieuw in IndyCar opgerichte Prema Racing.

Of daar iets uitkomt, is afwachten, maar over één ding laat het kamp VeeKay geen twijfel bestaan. Hij blijft sowieso racen in Amerika, is het niet in IndyCar, dan is het wel in het IMSA-kampioenschap.

Ook interessant:

De titelstrijd in de Formule 1 nadert de ontknoping. Max Verstappen moet in de laatste zes races een voorsprong van 52 punten verdedigen op Lando Norris, die steeds dichter naar de wereldkampioen toe kruipt. Maar Verstappen lijkt niet echt te kunnen rekenen op steun van Sergio Perez, toch?! Joris Mosterdijk, Ruud Dimmers en Tom Coronel bespreken het in een gloednieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast!

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking! Renault stopt als motorleverancier in F1