Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Williams

Beide Williams-coureurs naar het medisch centrum na GP Qatar

Het was een zware race voor iedereen die aan de Grand Prix van Qatar heeft deelgenomen. Zo ook voor de coureurs van Williams, Logan Sargeant en Alex Albon hebben na de race een bezoekje gebracht aan het medisch centrum.

Sargeant Qatar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Esteban Ocon moest overgeven in zijn helm, Lance Stroll kwam met moeite uit zijn auto, en de cooldown room bestond uit een liggende Oscar Piastri, een handdoek-dragende Max Verstappen en een uitgetelde Lando Norris. De Grand Prix van Qatar was warm en enorm zwaar voor de Formule 1-coureurs, mede vanwege de verplichte pitstopregel die gedurende de race van kracht was. Met drie pitstops was elke stint praktisch een sprintrace, en dit gecombineerd met de hitte resulteerde dit in een zware zondag voor de 19 coureurs aan de start.

Ook de Williams-coureurs hadden het zwaar. Zo zwaar, dat Logan Sargeant het niet lukte om de race in deze omstandigheden uit te rijden. De Amerikaan had eerder in de week al last van griepachtige symptomen en in ronde 41 klom hij in de boardradio dat het echt niet meer ging. Het team pakte dit goed op, liet hem weten dat het oké was om de auto naar de pitstraat te rijden en assisteerden hem vervolgens de bolide uit, waarbij de monteurs voor de camera's gingen staan zodat Sargeant wat meer privacy had.

Een van de zwaarste races van het jaar

Na de race werd Sargeant gecontroleerd door de medische staf, en is hij niet meer bij de pers verschenen. Ook zijn teamgenoot Alex Albon moest na de race een bezoekje brengen aan het medisch centrum. Na de race verschenen de volgende twee statements vanuit het team: "Na Logan's opgave is hij onderzocht door het medische team ter plaatse, nadat hij tijdens de race leed aan intense uitdroging en verzwakt was door griepachtige symptomen eerder in de week. Hij is inmiddels ontslagen uit het medisch centrum" En over Albon: "Na de Grand Prix van Qatar werd Alex naar het medisch centrum gebracht om behandeld te worden voor acute blootstelling aan hitte. Hij is onderzocht en ook hij is daarna ontslagen uit het medisch centrum."

De coureurs gaven later nog een schriftelijke toelichting over de race: "Ten eerste ben ik blij dat Logan in orde is, want het is nooit makkelijk om je terug te trekken uit de race", zo begint Albon. "Ik denk dat deze race één van de zwaarste van het jaar is, ik had zelf ook last van de hitte. Ons tempo lag behoorlijk hoog, maar ik moet nog eens kijken wat er is gebeurd, want we zaten in een goede positie maar vielen uiteindelijk buiten de punten." De Thai voelde de warmte van zijn bolide: "We hadden ook last van een oververhitte cockpit, dus ook dat moeten we opnieuw bekijken. Het gat naar onze concurrenten wordt steeds kleiner, dus het is een moeilijk weekend om van weg te lopen, maar we zullen de gegevens bekijken en kijken wat er gebeurd is."

Ondanks dat uitvaller Sargeant zich niet meer bij de pers wist te melden, is er ook een schriftelijke reactie van de Amerikaan nagestuurd: "Het belangrijkste is dat Alex en ik allebei oké zijn. Ik voelde me al de hele week niet lekker en dat hielp niet met de uitdroging in deze hitte. Het laatste wat ik wilde was de auto naar de pits brengen, maar ik moest voor mijn gezondheid kiezen." De Williams-coureur biedt vervolgens zijn excuses aan: "Sorry aan het team dat ik de finish niet heb gehaald. Ze hebben het gehele weekend fantastisch werk geleverd in deze intense omstandigheden. Ik neem volgende week om volledig te herstellen en dan kom ik terug in Austin, waar ik erg naar uitkijk."

Bekijk hieronder het moment dat Logan Sargeant besloot zijn race te staken:

Formule 1 GP Qatar 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Ford verwijst geruchten over gloednieuwe Red Bull-motor naar de prullenbak