Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
W Series

Beitske Visser in voorprogramma Formule 1 met W Series

De definitieve racekalender voor het 2020-seizoen van de W Series is bekend. Behalve zes races in Europa zullen er dit jaar ook twee races worden afgewerkt in het voorprogramma van de Formule 1.

Beitske Visser W Series 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © W Series

De officiële kalender voor het 2020 seizoen van de W Series is eindelijk bekend. De nog prille raceklasse speciaal voor vrouwelijke autocoureurs zag afgelopen jaar het levenslicht en komend seizoen zal de kalender worden uitgebreid van zes naar acht races. Vijf van deze acht races staan voor het eerst op het programma.

Het seizoen trapt eind mei af in het Russische Sint Petersburg, waarna het W Series-circus twee laten neer zal strijken in Anderstorp, Zweden. Het Europese seizoen wordt vervolgt in Monza, Italië, waarna de dames achtereenvolgend naar de Norisring in Duitsland, Brands Hatch in het Verenigd Koninkrijk en tot slot Assen afreizen.

Ook zoekt de W Series aankomend seizoen voor het eerst in haar bestaan haar heil buiten Europa. In oktober maakt de raceklasse namelijk achtereenvolgend deel uit van de voorprogramma's van de Formule 1-Grands Prix van de Verenigde Staten en Mexico. Het zijn tevens de twee laatste races van het seizoen, gedurende welke Beitske Visser maar al te graag een gooi zal willen doen naar het kampioenschap.

In 2019 werd de Nederlandse coureur knap tweede in het W Series-kampioenschap, nadat ze in vier van de zes races op het podium stond en twee keer vierde werd. Alleen Jamie Chadwick, ontwikkelingscoureur bij het Williams Formule 1-team, deed het beter en werd de eerste kampioen.

Racekalender W Series 2020

Race Locatie Datum
1. Sint Petersburg, Rusland 30 mei 2020
2. Anderstorp, Zweden 13 juni 2020
3. Monza, Italië 27 juni 2020
4. Norisring, Duitsland 11 juli 2020
5. Brands Hatch, VK 23 augustus 2020
6. Assen, Nederland 5 september 2020
7. Austin, VS 24 oktober 2020
8. Mexico City, Mexico 31 oktober 2020

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden