'Beoogd IndyCar-teamgenoot Alonso blijft eigen renstal trouw'

13 aug. 2018 12:50 René Oudman 0 reacties
Een flinke streep door de rekening van McLaren: Scott Dixon, de man die als teamgenoot van Fernando Alonso bij het nieuw, door McLaren te vormen IndyCar-team had moeten aansluiten, zal naar alle waarschijnlijkheid het contract bij zijn huidige werkgever verlengen. Dixon rijdt sinds 2002 voor Chip Ganassi Racing en wist in dienst van die stal liefst vier IndyCar-titels te veroveren.

Het Amerikaanse medium RACER weet dit nieuws, dat in de loop van de Amerikaanse maandag officieel moet worden gemaakt, te melden. Of McLaren überhaupt haar entree in de IndyCars gaat maken in 2019, is nog maar de vraag. De Britse stal heeft nog steeds niet haar plannen voor het komende seizoen bekendgemaakt, al liet men bij monde van teambaas Zak Brown meermaals doorschemeren zeker een programma in de Verenigde Staten te overwegen.

Dixon won in 2008 de prestigieuze Indianapolis 500, een evenement waarvoor hij driemaal de poleposition wist te veroveren. In 2003 (zijn debuutseizoen), 2008, 2013 en 2015 werd de Nieuw-Zeelander kampioen in de IndyCar Series, momenteel bezet hij de eerste plaats in de stand om het kampioenschap.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen