Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Beoogd Toro Rosso-rijder Albon breekt Formule E-test af

Sinds duidelijk werd dat Pascal Wehrlein heeft getekend voor het Formule E-team van Mahindra, valt de naam van Alexander Albon als mogelijke rijder van Toro Rosso voor 2019. Het Italiaanse broertje van Red Bull Racing heeft nog een zitje vrij voor komend seizoen.

Albon, momenteel actief in de Formule 2 en met nog één raceweekend te gaan niet kansloos voor de titel, heeft echter al een contract op zak voor komend seizoen. De Britse Thai zou aan de slag gaan bij Nissan e.dams, in de elektrische klasse de opvolger van het Renault-team aldaar.

De elektrische klasse houdt deze week een collectieve testdriedaagse, die gisteren (dinsdag) van start is gegaan. Albon was op de dinsdag aanwezig op het Ricardo Tormo-circuit in Valencia, de plaats van handeling, maar stapte niet in een wagen. Op woensdag was de Britse Thai nergens meer te bekennen. e-racing365 wist te melden dat Oliver Rowland als vervanger is opgetrommeld door Nissan e.dams. Zodoende lijkt Albon serieus op weg naar het tweede zitje bij Toro Rosso, een plek die al aan veel rijders is toegeschreven in het wilde silly season van 2018. Mocht Albon daadwerkelijk zijn F1-debuut maken, dan is hij de derde nieuweling voor het seizoen 2019. De eerste Thai in de koningsklasse zal hij niet zijn: in de jaren '50 reed Birabongse Bhanudej Bhanubandh, beter bekend als Prins Bira, al mee in de Formule 1.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'