Beoogd Toro Rosso-rijder Albon breekt Formule E-test af

17 okt. 2018 13:30 René Oudman 0 reacties
Sinds duidelijk werd dat Pascal Wehrlein heeft getekend voor het Formule E-team van Mahindra, valt de naam van Alexander Albon als mogelijke rijder van Toro Rosso voor 2019. Het Italiaanse broertje van Red Bull Racing heeft nog een zitje vrij voor komend seizoen.

Albon, momenteel actief in de Formule 2 en met nog één raceweekend te gaan niet kansloos voor de titel, heeft echter al een contract op zak voor komend seizoen. De Britse Thai zou aan de slag gaan bij Nissan e.dams, in de elektrische klasse de opvolger van het Renault-team aldaar.

De elektrische klasse houdt deze week een collectieve testdriedaagse, die gisteren (dinsdag) van start is gegaan. Albon was op de dinsdag aanwezig op het Ricardo Tormo-circuit in Valencia, de plaats van handeling, maar stapte niet in een wagen. Op woensdag was de Britse Thai nergens meer te bekennen. e-racing365 wist te melden dat Oliver Rowland als vervanger is opgetrommeld door Nissan e.dams.

Zodoende lijkt Albon serieus op weg naar het tweede zitje bij Toro Rosso, een plek die al aan veel rijders is toegeschreven in het wilde silly season van 2018. Mocht Albon daadwerkelijk zijn F1-debuut maken, dan is hij de derde nieuweling voor het seizoen 2019. De eerste Thai in de koningsklasse zal hij niet zijn: in de jaren '50 reed Birabongse Bhanudej Bhanubandh, beter bekend als Prins Bira, al mee in de Formule 1.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen