Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Berger deelt sneer uit aan Norris: ‘Reed hele dag met bijna lege tank’

Lando Norris was het gesprek van de dag tijdens de tweede testdag in Hongarije. De 17-jarige coureur reed voor het eerst in zijn leven een echte Formule 1 test en was razendsnel. Norris noteerde de tweede tijd, vlak achter Sebastian Vettel.

Lando Norris noteerde de tweede tijd van de testdag en was de hele dag zeer snel onderweg. Volgens voormalig F1-coureur Gerhard Berger kwam dat doordat hij alleen low fuel runs had gereden. “ De teams hebben allemaal hun eigen strategie en programma’s. Zo reed Norris met een bijna lege tank in zijn McLaren.” Ondanks de opmerking van Berger doet dit niets af aan de prestatie van het jonge talent. Enkele dagen eerder noteerde Fernando Alonso tijdens de kwalificatie een tijd die slechts twee tienden sneller was dan die van Norris.

Berger’s neefje Luca Auer kwam in actie voor Force India en had meer moeite om op snelheid te komen. Op zijn tweede testdag noteerde hij zeer behoorlijke tijden. Vanzelfsprekend was ome Gerhard wel te spreken over zijn prestaties. “ Lucas heeft laten zien waar toe hij in staat is.”

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden