Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Berger gaat in op toekomst Verstappen: "Dan vertrekt Max bij Red Bull"

Hoe gaat de toekomst van Max Verstappen eruit zien? Voormalig Formule 1-coureur Gerhard Berger denkt dat een Red Bull-vertrek nu niet aan de orde is, maar denkt dat Verstappen in de toekomst wel naar een ander team zou kunnen verkassen.

Verstappen Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De toekomst van Max Verstappen blijft een hot topic in de Formule 1. De Nederlander heeft een Red Bull-contract tot en met 2028, maar zou bijvoorbeeld kunnen vertrekken als adviseur Helmut Marko hetzelfde besluit. Vooral een overstap naar Mercedes passeert veelvuldig de revue, mede omdat Toto Wolff zijn waardering voor Verstappen niet onder stoelen of banken steekt. Toch ziet voormalig Formule 1-coureur Gerhard Berger een overstap nu niet zomaar gebeuren. Wel lijkt hij een voorschot te nemen op het vertrek van Marko...

"Max bevindt zich momenteel zeker in een belangrijke fase van reflectie over hoe het verder moet zonder zijn mentor Helmut Marko en technische goeroe Adrian Newey", vertelt Berger tegenover BILD. "Red Bull is zeker de beste optie op dit moment, maar Max zal een moeilijke beslissing nemen zodra de kans zich voordoet. Als hij merkt dat zijn auto zwakker begint te worden en hij ziet elders voordelen, dan zal hij die kans grijpen. Hij wordt alleen gedreven door prestaties."

Is Mercedes dan bijvoorbeeld een optie voor 2026? "Op dit moment, met de nadruk op dit moment, wat minder. Mercedes-teambaas Toto Wolff probeert hem binnen te halen, maar Max weet dat zijn rijkwaliteiten op dit moment waarschijnlijk niet genoeg zouden zijn om Mercedes weer naar zeges te loodsen.

Ook interessant:

Was de Grand Prix van de Canada de leukste race van het seizoen? Misschien wel. Regen zorgde voor glibberige omstandigheden, spektakel en crashes, waarna Max Verstappen zich tot koning kroonde. Maar hoe cruciaal was deze zege nou voor de titelstrijd? Kom er maar in, Joris Mosterdijk, Tom Coronel en Ruud Dimmers! 

Als je de podcast liever bekijkt op Youtube, klik dan hier.

Praat mee!

Viaplay
x
Tijdschema Formule 1 GP Spanje 2024