Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Berger verwacht het maximale van Verstappen: "Net als Senna en Schumacher"

Een derde wereldtitel en negentien zeges. Het zal voor Max Verstappen extreem moeilijk worden om het succesvolle seizoen 2023 volgend jaar te gaan evenaren. Maar wie denkt dat de Nederlander het in 2024 rustiger aan gaat doen, zal bedrogen uitkomen. Dat denkt Gerhard Berger.

Verstappen win Abu Dhabi 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In elf jaar tijd (tussen 1986 en 1997) won Gerhard Berger tien races in de Formule 1. Ter vergelijking, Max Verstappen behaalde dit aantal tussen mei en september van dit jaar. De Oostenrijkse voormalige coureur voor onder meer Ferrari en McLaren komt dan ook superlatieven tekort als hij spreekt over het seizoen van de Nederlander. Berger verwacht dat Verstappen het in 2024 niet rustiger aan zal gaan doen. "Max is een coureur die altijd 120 procent geeft. Net zoals Senna of Schumacher vroeger waren of Hamilton nu is. Ik ben ervan overtuigd dat Max al weer in de simulator aan het spelen is met al zijn raceauto's", zegt Berger tegen de Oostenrijkse krant Kronen Zeitung.

Dat Verstappen dit seizoen domineerde door 19 keer te winnen en in 21 van de 22 races op het podium te eindigen, heeft ook gevolgen voor Bergers landgenoot Helmut Marko, adviseur van Red Bull. "Dat is de grootste handicap geworden voor Helmut Marko, want Max heeft hem niet nodig. Met nul fouten heeft Helmut gewoon niets te bekritiseren", zegt Berger lachend.

Beginnersfout

Waar Berger lovend is over de drievoudig wereldkampioen, is hij kritisch op diens teamgenoot Sergio Perez. "Als ik kijk naar de inhaalmanoeuvre van Leclerc tegen Perez in de laatste ronde tijdens de Grand Prix van Las Vegas, moet ik zeggen dat zelfs een beginner niet zo'n fout zou maakt."

Marko gaf in het laatste raceweekend in Abu Dhabi aan dat hij verwacht dat in 2024 de rondetijden dichter bij elkaar zullen komen te liggen. Berger gelooft daar niets van. "Zulke uitspraken zijn typisch voor Helmut. Hij probeert wat druk van de ketel te halen. Persoonlijk zie ik het ook komend jaar somber in voor de volledige concurrentie van Red Bull. Dat is ook wel weer typisch Formule 1, om met minder druk het nieuwe jaar te beginnen. Ook al zie ik Red Bull als de duidelijke favoriet, de Formule 1 is altijd goed voor een verrassing en er kan altijd iets gebeuren. Ik kijk in ieder geval erg uit naar 2024."

Mis niets van het F1-seizoen 2024 en download de F1-kalender eenvoudig voor jouw smartphone of PC.

Download de F1-kalender

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Red Bull gewaarschuwd voor vertrek Verstappen bij aanblijvende onrust