Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Adrian Newey

Berger voorspelt mooie uitdaging voor Newey: "Dan komt er een nieuw succeshoofdstuk"

Bij Red Bull Racing gaat het de laatste weken niet meer van een leien dakje en het vertrek van meesterontwerper Adrian Newey maakt het er waarschijnlijk niet makkelijker op voor de Oostenrijkse renstal. Voormalig Formule 1-coureur Gerhard Berger kijkt echter alvast naar de toekomst, want waar kan Newey het beste naartoe?

Newey
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Een aantal weken geleden werd bekend dat Adrian Newey begin 2025 vertrekt bij Red Bull Racing. Zo komt er na bijna twintig jaar een einde aan de succesvolle samenwerking. De toekomst van de meesterontwerper is nog onzeker, al wordt er al volop gespeculeerd over de nieuwe stap van de ontwerper.

Newey werd eerder al gelinkt aan Aston Martin, maar hij zou die optie mogelijk al hebben afgewezen. Toch blijft er nog een aardig lijstje over, want Mercedes en Ferrari worden nu genoemd als de voornaamste kandidaten die Newey nog op het lijstje zouden hebben staan. Voormalig Formule 1-coureur Gerhard Berger weet dat Newey voor beide teams een hoop kan betekenen, al verwacht hij dat de ontwerper zelf al wel een voorkeur heeft.

In gesprek met BILD legt de voormalig Formule 1-coureur uit waarom het binnenhalen van Newey belangrijk zou kunnen zijn voor Mercedes. "Het is voor ieder team natuurlijk een must om in ieder geval een poging te wagen hem binnen te halen. Als Newey voor Mercedes zou kiezen, zal Verstappen er binnen de kortste keren namelijk ook wel zitten. Newey is gewoon een absoluut genie. Waar hij gaat, ontstaat succes. Dat heeft hij in de afgelopen 25 jaar wel bewezen."

Toch verwacht Berger dat het meesterbrein achter de recente Red Bull-bolides zijn keuze allang gemaakt heeft. "Op dit moment ziet het er wel naar uit dat Newey naar Ferrari zal gaan. Als dat gebeurt, en daar ga ik wel vanuit, zal er met Frederic Vasseur (teambaas, red.), Newey, Charles Leclerc en Lewis Hamilton een nieuw succeshoofdstuk ontstaan bij Ferrari. Die combinatie zal naar mijn mening echt lastig te verslaan zijn."  

Ook interessant:

Was de Grand Prix van de Canada de leukste race van het seizoen? Misschien wel. Regen zorgde voor glibberige omstandigheden, spektakel en crashes, waarna Max Verstappen zich tot koning kroonde. Maar hoe cruciaal was deze zege nou voor de titelstrijd? Kom er maar in, Joris Mosterdijk, Tom Coronel en Ruud Dimmers! 

Als je de podcast liever bekijkt op Youtube, klik dan hier.

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership