Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Berger voorziet lastige opgave voor Hamilton: "Verstappen zal dit jaar nog beter zijn"

Lewis Hamilton zal in 2022 op jacht gaan naar zijn achtste wereldtitel, waarna hij de meest succesvolle Formule 1-coureur in de geschiedenis is. Volgens voormalig F1-coureur Gerhard Berger zal Max Verstappen hier echter een stokje voor gaan steken.

Het was Lewis Hamilton in 2021 bijna gelukt om zijn achtste wereldtitel te veroveren. Toch ging Max Verstappen er vandoor met de wereldtitel na het winnen van de Grand Prix van Abu Dhabi. Komend seizoen krijgt de Mercedes-coureur een herkansing, maar of het dit jaar wél lukt is nog maar de vraag. Volgens voormalig F1-coureur Gerhard Berger wordt het lastig voor de zevenvoudig wereldkampioen. Vooral nu Verstappen in topvorm is. In gesprek met Krone Zeitung looft hij beide wereldkampioenen. "Lewis is een uitzonderlijk atleet en extreem ambitieus. Hij wil nog steeds de meest succesvolle coureur aller tijden worden." "Maar Max is nog zo jong en heeft afgelopen seizoen erg veel ervaring op gedaan. En dat onder grote druk. Die druk is nu weg, want hij is wereldkampioen. Max zal dit jaar nóg beter zijn."

Kan Hamilton met de Mercedes-bolide meestrijden?

Als Hamilton mee wil doen in de strijd om de wereldtitel van 2022, dan moet hij daar natuurlijk wel het materiaal voor hebben. Berger twijfelt eraan of de problemen van Mercedes tijdens de testdagen een bluf zijn. "Het zag er geloofwaardig uit, maar we praten wel over Mercedes. Ze zullen er snel weer bij zijn." Daarnaast is de ontwikkelingsstrijd pas net begonnen, zo benadrukt de Oostenrijker. "Het zal snel wat meer in balans zijn, want de snelste teams zullen gekopieerd worden. Alleen de Mercedes-bolide wordt misschien wat lastiger om te kopiëren, want de sidepods zijn erg verschillend. Blijkbaar zijn de motoren wat beter bestand tegen de temperatuur."

Viaplay
x
Coronel Diep onder de indruk na onthulling Verstappen: "Ga dan met één oog dicht rijden!"