Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Berger ziet kalmere Verstappen dan Hamilton: "Hij begint niet te huilen of te schreeuwen"

Gerhard Berger is er heilig van overtuigd dat Max Verstappen de wereldtitel zal binnenslepen. De oud-Formule 1-coureur ziet een kalme en minder zenuwachtige Nederlander, terwijl Lewis Hamilton juist gespannen oogt.

Met een voorsprong van negentien WK-punten duiken Max Verstappen en Lewis Hamilton de laatste vier races van het seizoen in. Over een aantal weken zien we wie er gekroond wordt tot wereldkampioen van 2021. Gerhard Berger zet zijn geld in ieder geval in op Verstappen en Red Bull. "Ik denk dat Max wat kalmer is", laat de voormalig Formule 1-coureur optekenen bij OE24 . "Hij gaat wat beter met de zenuwen om. Als Max over de finish komt en heeft gewonnen, dan hoor je over de boordradio alleen een kort bedankje naar het team."

Bezwijkt Hamilton onder de druk?

Het verschil tussen Verstappen en Hamilton is volgens Berger groot. "Max is heel helder in zijn hoofd, ook is hij niet zo emotioneel. Hij begint niet te huilen of te schreeuwen", ziet de Oostenrijker. Bij de Britse titelrivaal is de situatie anders. "Lewis schiet onder de toenemende druk het doel vaak voorbij." "Dat heeft overigens niks te maken met hoeveel wereldtitels of ervaring je hebt, het zit gewoon in je om onder de hoge druk bijzonder goed te blijven presteren", sluit Berger mee af.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'