Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bernhard ten Brinke schrijft Dakar geschiedenis

Toyota-coureur Bernhard ten Brinke schreef vandaag Dakar geschiedenis. De Nederlander won de elfde etappe en is daarmee de eerste Nederlander ooit die een volwaardige etappe op zijn naam schrijft.

Enkele jaren geleden won Ten Brinke de proloog van de Dakar Rally en na enkele tweede plaatsen was het vandaag raak. De coureur van het Toyota Gazoo Racing team is daarmee de eerste Nederlandse autocoureur die een volwaardige Dakar-etappe won. De elfde etappe ging van Belén naar Chilecito en werd vooraf aangeduid als de koninginnenrit. Bijna 300 kilometer stond op het programma met veel off-road pistes, kamelengras en begroeide passages. Ten Brinke koos de aanval en maakte een goede start. Belangrijk daarbij was het navigatiewerk tijdens de etappe. " Waar anderen linksaf gingen besloot Michel (navigator red.) om onze eigen route aan te houden. We hebben een belangrijk deel van deze etappe onze eigen sporten gemaakt", vertelt Ten Brinke. " Ik heb al vaker zo hard gereden, maar dan kreeg je onderweg te maken met kleine pech in de vorm van een lekke band. Vandaag ging alles perfect."

Een zeer blije Ten Brinke kon vlak na de finish zijn unieke prestatie nog niet bevatten. "Ik begrijp dat we indruk hebben gemaakt, want de mensen van de organisatie betitelden deze etappe als de lastigste. Dat we iedereen minimaal 4,5 minuten voorblijven is geweldig." Door de zege is Bernhard ten Brinke dichterbij gekomen aan de derde plaats van teamgenoot Al-Attiyah. Het verschil tussen beide coureurs bedraagt nog slechts 3,5 minuut.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi