Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bernie Ecclestone: 'Afschaffen grid girls is een domme beslissing'

Het afschaffen van de grid girls door Liberty Media heeft al tot de nodige kritiek geleid maar nu heeft ook de vroegere eigenaar Bernie Ecclestone aangegeven verbaasd te zijn over deze 'dwaze' beslissing van de nieuwe eigenaren.

"Ik ben echt verbaasd dat de nieuwe Amerikaanse eigenaren op zo'n idee zijn gekomen. Vorig jaar bij de GP van Amerika, net als trouwens bij alle andere Amerikaanse sportevenementen, waren de Amerikaanse schaars geklede cheerleaders nog volop aanwezig. En uitgerekend in de Formule 1 verdwijnt dat nu? Echt heel merkwaardig." "Ik vind het dan ook echt een hele vreemde beslissing want dit zorgt echt niet voor meer toeschouwers op de baan of voor de tv. " aldus Ecclestone tegenover Die Welt.

Op de vraag van Die Welt in hoeverre Ecclestone vindt dat de Formule 1 is veranderd nu Liberty Media de scepter zwaait, antwoordt Ecclestone. "Ik heb eigenlijk geen idee. Ik weet alleen dat Liberty Media verder gaat met de contracten die ik nog heb afgesloten. Op het technische en sportieve vlak is tot nu toe nog maar weinig veranderd. Dat verbaast me wel." "Liberty Media heeft wat mij betreft nog niet echt grote veranderingen doorgevoerd."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"