© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Beschibare banden per coureur in GP Hongarije

30 jul. 2017 12:16 Wanda Bisschop 0 reacties
De GP van Hongarije is de elfde race van dit Formule 1 seizoen en tevens de laatste voor de zomerstop. Zoals bij elke race hebben de twintig coureurs ook nu weer de beschikking over drie verschillende compounds. Op de Hungaroring zijn dat de mediums, de softs en de supersofts.

Welke banden hebben de coureurs nog tot hun beschikking?

Op de Hungaroring verwacht bandenleverancier Pirelli dat een tweestopper de snelste variant is naar de overwinning. Probleem is echter dat de coureurs dan in het verkeer terecht gaan komen waardoor een eenstopper de voorkeur krijgt.

De coureurs uit de top 10 waaronder dus ook Max Verstappen beginnen de race in ieder geval op de supersofts. Pirelli verwacht dat de eerste stint op de supersofts een rondje of 33 gaat duren. Daarna wordt er gewisseld naar de softs waarmee er naar de finishvlag wordt gereden.

De hoge temperaturen in Hongarije spelen zeker een rol vanmiddag. De teams houden de bandenslijtage dan ook goed in de gaten. Vooral Ferrari waarschijnlijk nadat het team in Engeland maar liefst twee lekke banden kreeg in de slotfase van de race.

Van de top 10 hebben alleen Verstappen en Ricciardo nog een vers setje van de supersofts tot hun beschikking.

Bekijk hieronder het volledige overzicht van de beschikbare banden per coureur.

pirelli-Hongarije.jpg#asset:40202


De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen