Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Beschibare banden per coureur in GP Hongarije

De GP van Hongarije is de elfde race van dit Formule 1 seizoen en tevens de laatste voor de zomerstop. Zoals bij elke race hebben de twintig coureurs ook nu weer de beschikking over drie verschillende compounds. Op de Hungaroring zijn dat de mediums, de softs en de supersofts.

Op de Hungaroring verwacht bandenleverancier Pirelli dat een tweestopper de snelste variant is naar de overwinning. Probleem is echter dat de coureurs dan in het verkeer terecht gaan komen waardoor een eenstopper de voorkeur krijgt. De coureurs uit de top 10 waaronder dus ook Max Verstappen beginnen de race in ieder geval op de supersofts. Pirelli verwacht dat de eerste stint op de supersofts een rondje of 33 gaat duren. Daarna wordt er gewisseld naar de softs waarmee er naar de finishvlag wordt gereden. De hoge temperaturen in Hongarije spelen zeker een rol vanmiddag. De teams houden de bandenslijtage dan ook goed in de gaten. Vooral Ferrari waarschijnlijk nadat het team in Engeland maar liefst twee lekke banden kreeg in de slotfase van de race.

Van de top 10 hebben alleen Verstappen en Ricciardo nog een vers setje van de supersofts tot hun beschikking. Bekijk hieronder het volledige overzicht van de beschikbare banden per coureur.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi