Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1

Beslissing over zaak Verstappen vertraagd

Er komt nog even geen uitspraak in right of review van Mercedes. Er kwamen wat dingen tussen, waardoor de 'hoorzitting' is vertraagd.

Verstappen smile Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool
Om 15:00 uur Nederlandse tijd gingen de stewards en Mercedes online met elkaar in gesprek. Het team van Lewis Hamilton had namelijk een right of review aangevraagd na het incident tussen Hamilton en Max Verstappen afgelopen zondag in Brazilië.

De online meeting moest echter worden onderbroken, omdat er andere dingen tussen kwamen. Zo ondergingen alle Formule 1-bolides hun vaste keuring voorafgaand aan het weekend en waren er andere verplichtingen waardoor de hoorzitting even op pauze moest werden gezet.

Hoorzitting over zaak Verstappen vanavond verder

Om 18:00 uur Nederlandse tijd (20:00 uur Qatarese tijd) wordt de sessie weer hervat. Daarna zullen de stewards in beraad gaan om te kijken of de zaak omtrent Verstappen weer heropend moet worden.

Mochten zij beslissen dat de zaak inderdaad opnieuw behandeld dient te worden, dan lijkt daar op donderdag niet genoeg tijd meer voor te zijn en zal de zaak op vrijdag voor, tussen en wie weet wel na de vrije trainingen worden behandeld.

Update donderdag 19:20 uur: De stewards zullen donderdag geen beslissing nemen. Pas op vrijdag zullen zij met een oordeel komen over de right of review.

Ook interessant:

Het is nu echt oorlog tussen Red Bull en Mercedes

De titelstrijd in de Formule 1 speelt zich niet alleen af op het asfalt. Red Bull en Mercedes proberen elkaar ook naast het circuit zo veel mogelijk dwars te zitten. Waar is deze oorlog begonnen en wat kan er nog allemaal gebeuren? Bekijk het in onderstaande video.

Mis niets van het F1-seizoen 2023 en zet de F1-kalender eenvoudig op jouw smartphone of PC

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Qatar 2021 RN365 Nieuwsdossier

29 reacties

RN365 Special
'Red Bull-topontwerper Newey verrast met nieuwe bolide Verstappen'

De RB19 van Max Verstappen en Sergio Perez wordt op 3 februari onthuld. Red Bull heeft deze winter niet stilgezeten en de nieuwe bolide zal een maximale evolutie zijn van de RB18 waarmee Verstappen vorig jaar kampioen werd, zo schrijft onze technisch F1-analist Paolo Filisetti.

Lees meer
Viaplay
x
Analyse 'Red Bull-topontwerper Newey verrast met nieuwe bolide Verstappen'