Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Beslissing over zaak Verstappen vertraagd

Er komt nog even geen uitspraak in right of review van Mercedes. Er kwamen wat dingen tussen, waardoor de 'hoorzitting' is vertraagd.

Om 15:00 uur Nederlandse tijd gingen de stewards en Mercedes online met elkaar in gesprek. Het team van Lewis Hamilton had namelijk een right of review aangevraagd na het incident tussen Hamilton en Max Verstappen afgelopen zondag in Brazilië. De online meeting moest echter worden onderbroken, omdat er andere dingen tussen kwamen. Zo ondergingen alle Formule 1-bolides hun vaste keuring voorafgaand aan het weekend en waren er andere verplichtingen waardoor de hoorzitting even op pauze moest werden gezet.

Hoorzitting over zaak Verstappen vanavond verder

Om 18:00 uur Nederlandse tijd (20:00 uur Qatarese tijd) wordt de sessie weer hervat. Daarna zullen de stewards in beraad gaan om te kijken of de zaak omtrent Verstappen weer heropend moet worden. Mochten zij beslissen dat de zaak inderdaad opnieuw behandeld dient te worden, dan lijkt daar op donderdag niet genoeg tijd meer voor te zijn en zal de zaak op vrijdag voor, tussen en wie weet wel na de vrije trainingen worden behandeld. Update donderdag 19:20 uur: De stewards zullen donderdag geen beslissing nemen. Pas op vrijdag zullen zij met een oordeel komen over de right of review.

Viaplay
x
Exclusief Newey vindt feedback Verstappen cruciaal: "Daar heb ik geluk mee gehad"