Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
George Russell

Beurse Russell houdt fysieke klachten over aan Mercedes-problemen en luidt noodklok

George Russell reed voor Mercedes wederom een goed resultaat naar huis, maar stapte niet helemaal zonder kleerscheuren uit de auto. De coureur luidt de noodklok over het probleem van porpoising, want hij houdt dat naar eigen zeggen niet lang meer vol.

Russell Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Het is één van dé grote thema's van dit seizoen: porpoising. Door de sterke zuigende kracht van het ground effect van de nieuwe generatie F1-auto's wordt de bodemplaat helemaal naar het asfalt gezogen, tot het punt waarop de zuigende werking wegvalt, de auto omhoog veert en de cyclus weer van voren af aan begint.

Mercedes heeft er meer last van dan veel andere teams en op Imola nog veel meer dan op andere circuits. George Russell vindt het echt niet leuk meer, te meer omdat de fysieke hinder ervan toeneemt: "Het beneemt je bij vlagen echt de adem", zo begint hij ten overstaan van onder andere RacingNews365.

Pijnklachten

"Het was (op Imola, red.) extremer dan ik ooit heb ervaren. Ik hoop echt dat we een oplossing vinden en ik hoop dat dat ook geldt voor andere teams die hiermee kampen. In deze mate is het niet vol te houden voor de coureurs."

"Dit weekend had ik voor het eerst last van rugklachten en bijna ook van klachten in de borststreek, puur door de hevigheid van het gestuiter. Maar op dit moment is dit wat we moeten doorstaan om de snelst mogelijke rondetijden uit de auto te persen."

Ook interessant:

Perfecte comeback geeft Verstappen en Red Bull weer hoop

Na een ijzersterk Grand Prix-weekend in Italië ziet Max Verstappen de achterstand in het WK op leider Charles Leclerc bijna halveren. Is de regerend wereldkampioen weer helemaal terug in de strijd voor zijn tweede titel?

Dat en nog veel meer bespreken autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste podcast van RacingNews365.

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2022 RN365 Nieuwsdossier

80 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Spanje 2022