Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Beurse Russell houdt fysieke klachten over aan Mercedes-problemen en luidt noodklok

George Russell reed voor Mercedes wederom een goed resultaat naar huis, maar stapte niet helemaal zonder kleerscheuren uit de auto. De coureur luidt de noodklok over het probleem van porpoising, want hij houdt dat naar eigen zeggen niet lang meer vol.

Het is één van dé grote thema's van dit seizoen: porpoising. Door de sterke zuigende kracht van het ground effect van de nieuwe generatie F1-auto's wordt de bodemplaat helemaal naar het asfalt gezogen, tot het punt waarop de zuigende werking wegvalt, de auto omhoog veert en de cyclus weer van voren af aan begint. Mercedes heeft er meer last van dan veel andere teams en op Imola nog veel meer dan op andere circuits. George Russell vindt het echt niet leuk meer, te meer omdat de fysieke hinder ervan toeneemt: "Het beneemt je bij vlagen echt de adem", zo begint hij ten overstaan van onder andere RacingNews365.

Pijnklachten

"Het was (op Imola, red.) extremer dan ik ooit heb ervaren. Ik hoop echt dat we een oplossing vinden en ik hoop dat dat ook geldt voor andere teams die hiermee kampen. In deze mate is het niet vol te houden voor de coureurs." "Dit weekend had ik voor het eerst last van rugklachten en bijna ook van klachten in de borststreek, puur door de hevigheid van het gestuiter. Maar op dit moment is dit wat we moeten doorstaan om de snelst mogelijke rondetijden uit de auto te persen."

Viaplay
x
McLaren vs. Red Bull McLaren ontzet door 'escalatie' na Red Bull-klacht