Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Bevrijde' Bottas: "Mercedes had me daar waarschijnlijk geen toestemming voor gegeven"

Valtteri Bottas voelt zich helemaal thuis bij Alfa Romeo in de Formule 1. De overstap van Mercedes naar het Zwitserse team heeft hem naar eigen zeggen geholpen in zijn persoonlijkheidsontwikkeling.

Sinds de overstap van Mercedes naar Alfa Romeo zien we een ietwat veranderde Valtteri Bottas. Als nummer twee naast Lewis Hamilton was het vaak geen hele opvallende verschijning, maar bij zijn nieuwe werkgever ziet menig Formule 1-fan verandering in de positieve zin. Zo verraste hij zijn fans met een nieuw Aussie uiterlijk en verreed hij de F1-testdagen met een toepasselijke helm, inclusief zijn mullet (matje) erop geverfd. Bottas voelt zich anders en dat is merkbaar: heeft dit te maken met de verschillen tussen Mercedes en Alfa Romeo? "Ik heb nu het gevoel dat ik echt kan zijn wie ik ben. Er is zeker een verschil", zegt hij tegen onder andere RacingNews365 . "Ik denk dat het beleid bij bedrijven wat kan verschillen. Soms word je in bepaalde zaken wat meer beperkt, maar door zaken als kennis, leeftijd en ervaring leer je uiteindelijk om niet alles zo serieus te nemen, vooral jezelf niet." Wel moet de Alfa Romeo-rijder toegeven dat bij Mercedes mogelijk wat minder ruimte was voor bepaalde veranderingen, zoals zijn nieuwe uiterlijk, inclusief matje: "Ik kan me voorstellen dat ik daar bij Mercedes geen toestemming voor zou hebben gekregen."

Cls8N-VuLb1

Dit bericht op Instagram bekijken Een bericht gedeeld door Valtteri Bottas (@valtteribottas)

Bottas is relaxt

De partner van Bottas, de Australische olympisch wielrenster Tiffany Cromwell, heeft ook invloed gehad op de veranderingen in zijn leven. "Ze is een Aussie, leeft graag in het moment en doet dingen waar ze gelukkig van wordt. We wonen samen, dus natuurlijk heeft haar karakter veel invloed op me. Ze probeert me nog altijd een Aussie te maken en dat lukt stap voor stap." Ook binnen zijn team gaat er de komende tijd veel veranderen. Alfa Romeo wordt klaargemaakt voor een grote naamsverandering als Audi Sauber overneemt. Voor nu heeft Bottas nog een deal tot eind 2023, maar zorgen maakt hij zich niet. "Uiteindelijk gaan we het er over hebben, maar laten we eerst zien dat we een paar races achter de rug hebben dit jaar." "Daarna kijken we wel verder. Het is nu nog niet het moment en alles ziet er momenteel stabiel uit. Er heerst een andere sfeer (dan bij Mercedes, red.), dat is wel zeker. Dan heeft ook te maken met of je wel of niet vecht voor een titel, dan bouwt de druk zich anders op dan bij een kleiner team." "Ik moet daarbij wel zeggen dat ik me relaxter voel, omdat de toekomst al wat meer uitgestippeld dan eerder het geval was", zo sluit hij af, doelend op de eenjarige deals die Mercedes hem voorschotelde.

Viaplay
x
FIA CEO FIA legt functie neer