Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Bezorgde Marko geeft verklaring voor uitvalbeurt Verstappen

Voor de tweede keer in drie races viel Max Verstappen uit tijdens het Formule 1-seizoen van 2022. Helmut Marko komt met een verklaring voor het probleem en verwachte een zware periode voor Red Bull.

Verstappen Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Max Verstappen reed een lange tijd onbedreigd op de tweede plaats tijdens de Grand Prix van Australië. Ferrari-coureur Charles Leclerc leek te snel te zijn, maar de Nederlander had wel zicht op een podiumfinish. Toch haalde Verstappen de finish niet nadat zijn Red Bull-bolide stilviel. Wederom een DNF voor de regerend wereldkampioen.

Richting het einde van de race in Melbourne liet Red Bull weten nog te moeten onderzoeken wat er precies aan de hand was, maar volgens adviseur Helmut Marko was er wederom een probleem met betrekking tot de brandstofvoorziening. "Er lekte benzine", legt hij uit aan Motorsport Magazin. "We weten echter nog niet waar en waarom. Er lekte ineens veel benzine en daarom moesten we hem vertellen direct te stoppen. Het liefst bij een brandblusser."

Was er vóór de race al een probleem bij Verstappen?

Voorafgaand aan de Grand Prix van Australië werden een aantal onderdelen al vervangen bij de RB18 van Verstappen. "We hadden problemen met de hydraulische systemen en een kleine lekkage, maar het was nog niet zo serieus", legt Marko uit. Bij ORF gaat hij in op de stand van zaken bij Red Bull. Hij ziet een slechte seizoensstart.

"We weten de reden (van de problemen) nog niet, maar voor een tweede keer niet finishen... we staan nu 46 punten achter. Bovendien hadden we met de gele banden geen kans. De bandenslijtage was heel hoog. Mercedes was soms beter als we kijken naar de rondetijden, al zag het er beter uit op de harde banden. Mijn felicitaties aan Ferrari, want ze waren een klasse apart."

Meerdere problemen voor Red Bull en Verstappen

Het precieze probleem moet nog worden gevonden volgens Marko, die niet van mening is dat de problemen tijdens de GP van Bahrein en de problemen tijdens afgelopen race dezelfde oorzaak hebben. "Dat zijn aannames, maar in eerste instantie denk ik van niet. Toentertijd (in Bahrein) stroomde er geen brandstof naar de motor, terwijl het nu lekte. Er moet ergens een lek zijn geweest."

Na drie races heeft Red Bull een grote achterstand opgelopen in het wereldkampioenschap. "En een ander probleem is ook nog het gewichtsprobleem", aldus Marko. "Dat probleem is bij ons groter dan bij Ferrari. Het is lastig, ook met het budgetplafond. Er komen zware tijden aan, ook omdat de pace helemaal niet goed was vandaag. We zijn echt verrast over hoe snel Ferrari vandaag was."

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Australië 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Verborgen plaagstoot Mercedes richting Perez: "Weinig verschil tussen P2 en P10"