Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bijzonder: winnaar GP Mexico mag zijn auto mee het podium op nemen

Ja, u leest het goed. Behalve de top drie zal ook de winnende auto zondag mee mogen naar het podium van de Mexicaanse Grand Prix.

Het podium van de Mexicaanse Grand Prix was de afgelopen jaren al een bijzondere aangelegenheid. Zowel in 2017 als in 2018 trad er een direct na afloop van de huldiging een Nederlandse DJ op. Ook dit jaar zal er een grote speler uit de dancewereld, niemand minder dan landgenoot DJ Tiësto, na afloop van de Mexicaanse Grand Prix aan de muziekknoppen draaien. Toch doet de organisatie van de GP er vergeleken met de voorgaande jaren nog een schepje bovenop. De bolide van de winnende coureur zal direct na de race tijdens de interviews namelijk worden verplaatst naar een speciale lift, waarna de winnaar van de GP na zijn interview tezamen met zijn winnende bolide het podium op zal worden gehesen. Naar verluidt testte de Formule 1-organisatie de bijzondere procedure afgelopen donderdag al met een Williams-bolide. De kans dat de FW42 zondag eveneens naar boven zal worden gehesen lijkt niet heel groot. Hoogstwaarschijnlijk wordt het gewoon een Red Bull RB15, Ferrari SF90 of Mercedes W10, al kan de voorspelde regen en onweer mogelijk voor verrassingen zorgen in Mexico-Stad.

Perfect voorbereid beginnen aan de Mexicaanse Grand Prix? Luister dan hieronder naar de nieuwste RacingNews365-podcast, met Tim Coronel en Jeroen van Inkel.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi