Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bijzondere oplossing voorgedragen voor Formule 1-klacht Verstappen

Niet iedereen is een fan van de sprintraces in de Formule 1, zo ook Max Verstappen. David Croft, commentator van Sky Sports, heeft er misschien wel een oplossing voor.

De sprintraces op zichzelf zijn volgens David Croft niet erg, maar juist een goed concept binnen de Formule 1. Wel hoopt hij dat er het een en ander wordt aangepast, wat ook een voordeel kan zijn voor coureurs die liever een weekend zonder sprintrace verrijden. Met het idee dat bij Sky Sports wordt geopperd, hoeven coureurs als Max Verstappen namelijk helemaal niet mee te doen aan de sprintrace. "Ik vind het concept van de sprintrace leuk, maar niet als onderdeel van het Formule 1-wereldkampioenschap", zo trapt de bekende commentator af. "Ik zie graag verschillende kampioenschappen. Een dag voor de sprintrace en een dag voor de race: dan houden we dat gescheiden. Een sprintdag op vrijdag, dat is misschien nog beter dan op de zaterdag."

"Misschien met een kleine warm-up van 20 minuten, eerder op vrijdag. Dan hoeven de auto's ook niet onder parc fermé-regels worden geplaatst, want je hebt op zaterdag een nieuwe training en de kwalificatie voor de race op zondag. Op die manier hou je beide kampioenschappen gescheiden." Verstappen kan dan bijvoorbeeld besluiten de vrijdag 'thuis te blijven', zo legt Croft uit. "Als de teams of de coureurs niet willen, dan is dat prima. Er zijn genoeg reservecoureurs! Hier zou ik commercieel gezien naar gaan kijken: een wereldkampioenschap sprint."

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel