Billy Monger geëerd met persoonlijkheidsaward

17 dec. 2018 09:28 Jan van der Burgt 0 reacties
Billy Monger is gisteravond in het zonnetje gezet bij een show die zich laat vergelijken met het Nederlandse Sportgala. De jonge Brit nam daar de prijs in ontvangt voor de meest veerkrachtige sporter.

Billy Monger kreeg zijn prijs, de Helen Rollason-award, uit handen van Lewis Hamilton, die zelf genomineerd was als persoonlijkheid van het jaar, maar hij werd achter wielrenner Geraint Thomas tweede.

De Helen Rollason-award wordt traditioneel uitgereikt aan sporters die op een inspirerende manier zijn omgegaan met tegenslagen. Monger verloor vorig jaar op Donington Park bij een horrorcrash zijn beide onderbenen, maar gaf zijn droom om autocoureur te worden nooit op. Hij racete in 2018 in het Britse Formule 3-kampioenschap en deed dat met vier podiumplaatsen en een zesde plaats in het kampioenschap niet onverdienstelijk.

Onder begeleiding van een daverend applaus liep Monger tijdens de awardshow het podium op, om na het ontvangen van de trofee iedereen te bedanken die het mogelijk heeft gemaakt zijn droom te na te blijven jagen. In eerste instantie het medisch personeel: 'zij hebben mijn leven gered, zo simpel is het'. Ook het team van Carlin wordt bedankt voor het feit dat ze altijd in hem zijn blijven geloven.

Billy Monger zet voor 2019 in op een stoeltje in het nieuw gevormde FIA Formule 3-kampioenschap. Veel zal echter afhangen van of hij het benodigde geld bijeen krijgt om het avontuur te kunnen bekostigen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen