Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Ferrari

Binotto: "Beide coureurs gaan voor de titel in 2020"

De Ferrari-coureurs vormden ongetwijfeld het meest besproken rijdersduo in 2019. Sebastian Vettel en Charles Leclerc waren en elkaar gewaagd en dat resulteerde in enkele aanvaringen tussen de twee. Waar veel mensen denken dat Ferrari moet ingrijpen, daar denkt teambaas Mattia Binotto dat beide coureurs volgend jaar een gooi naar de titel kunnen doen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Tijdens een terugblik op het seizoen tegenover Sky Sport Italia laat Binotto zich in duidelijke woorden uit over de ambities van het team in 2020: "Zowel Sebastian als Charles beginnen volgend seizoen met de ambitie om de wereldtitel te veroveren. Dat weten we ook bij het team en dat nemen we mee in onze voorbereiding op het seizoen. We spreken open over deze situatie en daardoor ben ik ervan overtuigd dat we volgend jaar aan het begin van het seizoen niet dezelfde problemen zullen meemaken als dit jaar."

De Zwitserse Italiaan ontkent overigens niet dat men binnen Ferrari dit jaar een aantal keer moeilijke momenten heeft gekend. "We hebben moeilijke momenten meegemaakt dit jaar, maar hebben telkens laten zien dat we elkaar niet afvallen in moeilijke tijden. Dat komt mede doordat we Ferrari zijn, iedereen is gepassioneerd om voor dit merk te werken."

"Het mag duidelijk zijn dat je nooit moet opgeven en we hebben dit jaar laten zien dat ook nooit te doen. Soms is het echter moeilijk om te bepalen of je de focus moet houden op het huidige seizoen of op het volgende. Een overwinning als op Monza levert echter positieve energie op, waardoor je nog harder gaat pushen om meer te bereiken."

Binotto liet tijdens het interview de kans niet na om nogmaals zijn werkmotto duidelijk naar voren te halen. "Je moet nooit opgeven, altijd je werk blijven doen en niet te veel vragen blijven stellen."

5 reacties