Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mick Schumacher

Binotto blijft spreken met Schumacher: "Rationele keuze, geen emotionele"

Er zijn niet veel zitjes meer vrij op de F1-grid van 2025. Een opening ligt bij StakeF1/Sauber. Valtteri Bottas hoopt dat hij bij het team mag blijven, maar er zijn meerdere kapers op de kust. Waaronder Mick Schumacher.

Schumacher USA
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Dat Nico Hulkenberg volgend seizoen bij Stake F1 rijdt, dat is inmiddels alweer enkele maanden bekend. Maar wie zijn teamgenoot wordt, is allerminst een zekerheid. Valtteri Bottas hoopt dat zijn contract verlengd wordt, maar zijn onzichtbaarheid doen zijn zaak zeker geen goed. De Fin heeft nul punten en zelfs Franco Colapinto (4 races), Oliver Bearman (2) en Liam Lawson (1) presteren beter dan Bottas.

Het is dan ook logisch dat Mattia Binotto, de nieuwe baas van Sauber (vanaf 2026 Audi) verder kijkt op de rijdersmarkt. Een van de rijders die hij op het oog heeft is Mick Schumacher, die eind 2022 vertrok uit de F1. "We zijn hem zeker aan het evalueren als mogelijke optie. Ik heb hem eerder al gesproken, maar ik ken hem natuurlijk al langer omdat hij bij de Ferrari Driver Academy zat. Ik was daar natuurlijk ook nauw bij betrokken, dus ken ik zijn sterke punten en voordelen. Hij is zeker een van de namen die we momenteel nog in gedachten hebben", gaf Binotto enkele weken terug al aan.

In Austin herhaalde hij nog maar eens die woorden en sprak hij ook met Schumacher zelf. Binotto voegde toe dat er nog geen zekerheid is over wie de tweede rijder gaat worden in 2025. "Ik heb hem (Mick Schumacher, red.) verteld dat er nog niets is besloten", zei Binotto tegen de Italiaanse afdeling van Sky Sports. "Dat is alles wat ik op dit moment kan zeggen.”

Hoewel Binotto en Schumacher elkaar natuurlijk al langer kennen, zal dat volgens de Italiaan geen invloed hebben op zijn uiteindelijke keuze. "Ik denk dat we elkaar heel goed begrijpen. Maar het moet een rationele beslissing zijn, geen emotionele."

Ook interessant:

De Grand Prix van de Verenigde Staten werd vooral een race tussen Max Verstappen en Lando Norris. Hoe hebben Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk de GP beleefd? Ze bespreken het in een gloednieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast!

Praat mee!

Viaplay
x
Spoiler-alert Vader Perez deelt waanzinnige 'spoiler' over F1-toekomst zoon Sergio