Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Binotto geeft dan toch toe: "Er moeten dingen veranderen bij Ferrari"

Ferrari-teambaas Mattia Binotto heeft ingezien dat er wel degelijk dingen moeten veranderen bij Ferrari, dat terwijl hij lang volhield dat dat niet noodzakelijk was.

Ferrari was dé grote verrassing van de wintertests in de Formule 1 en van de eerste paar Grands Prix van 2022. Het team won weer en bouwde zelfs een voorsprong op Max Verstappen en Red Bull op. Inmiddels echter lijkt Red Bull gemakkelijk af te stevenen op beide wereldtitels, mede doordat Ferrari fout of fout blijft stapelen. Ferrari-teambaas Mattia Binotto gaf herhaaldelijk aan dat er niks hoefde te veranderen binnen het team, omdat hij geloofde in kracht van continuïteit, maar nu lijkt hij overstag te zijn. In gesprek met Sky Sports geeft hij toe dat er wel degelijk dingen moeten veranderen, mogelijk zelfs op het personele vlak.

"Dat zou heel pijnlijk zijn"

"We moeten zeker dingen veranderen. De manier waarop we communiceren, waarop we besluiten nemen... Verandering is noodzakelijk", zo begint hij. "Misschien dat we enkele mensen aan het team toe moeten voegen, maar ik ga niet ingrijpen in het bestaande werknemersbestand. Dat is een ouderwetse manier van dealen met problemen", aldus Binotto. Mercedes gaf aan de pijlen of Ferrari te richten in de strijd om P2 in het constructeurskampioenschap. Wat als Ferrari daadwerkelijk voorbijgestreefd wordt? "Dat zou dan erg pijnlijk zijn. Als dat gebeurt, dan bewijst dat dat we de auto onvoldoende hebben weten te verbeteren. Het toont dan ook aan dat we te veel fouten hebben gemaakt. Maar vooralsnog staan we voor Mercedes en we zijn van plan dat zo te houden."

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"