Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Audi

Audi onthult twee verrassende kandidaten voor F1-zitje

Wie aan de zijde van Nico Hulkenberg gaat rijden bij Stake F1/Audi in 2025, moet nog bekend worden gemaakt. Chief Operating en Chief Technical Officer bij het F1-project van Audi, Mattia Binotto, komt met twee opvallende kandidaten voor het vacante zitje.

Binotto
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nico Hulkenberg is al vastgelegd door Stake F1/Audi om in 2025 en 2026 voor het team te rijden, Maar wie het tweede stoeltje bij het team krijgt, is nog onbekend. Valtteri Bottas wordt genoemd als grootste kanshebber, maar Mattia Binotto zegt dat er ook andere kandidaten zijn.

Binotto, voormalig teambaas van Ferrari, is de nieuwe Chief Operating en Chief Technical Officer bij het Formule 1-project van Audi. In die hoedanigheid bereidt hij Stake F1 voor op de overgang naar het Audi-team in 2026. De Duitse fabrikant moet begin volgend jaar de overname van het huidige Stake F1 afronden en er moet nog een beslissing worden genomen over de tweede coureur. 

De huidige F1-coureurs van Stake, Bottas en Guanyu Zhou, staan te trappelen om dat stoeltje in hun bezit te krijgen. Maar Binotto zegt nu dat reservecoureur Theo Pourchaire en McLaren's F2-juniorrijder Gabriel Bortoleto ook worden overwogen. "Theo is onze huidige reservecoureur en maakt al deel uit van de familie. Hij staat zeker op ons lijstje", vertelt Binotto aan de media, waaronder RacingNews365. 

"Gabriel doet het erg goed in F2 en hij heeft laten zien dat hij een groot talent is. We kijken zeker naar wat hij doet, net als naar vele anderen, maar ik zie hem niet als de enige naam waarop we onze aandacht richten. Er staan dus veel namen op de lijst, met veel potentieel, veel expertise en veel ervaring. Nogmaals, je moet beoordelen wat voor ons het belangrijkst is op de korte, middellange en lange termijn. "

'Beste compromis'

Een belangrijke beslissing die Audi moet nemen bij het zoeken naar een nieuwe coureur, is de keuze welk type coureur Hulkenberg als partner nodig heeft. De Duitse fabrikant zou kunnen kiezen voor twee ervaren coureurs, wat in het voordeel zou zijn van Bottas. Als de voorkeur echter uitgaat naar een jonge coureur voor het 'lange termijn-project', dan lijkt dat de deur open te zetten voor Pourchaire of Bortoleto. 

"Het is zeker iets dat we moeten beoordelen", voegt Binotto eraan toe. "Gaan we voor ervaring? Of is het, zoals ik al zei, een project dat gericht is op de middellange en lange termijn? Dus wat is voor ons het beste, vanaf nu tot aan het einddoel? Is het meer om ervaring op te doen op de korte termijn en daarna over te stappen op iets anders? Dat moeten we beslissen. En op dit moment denk ik niet dat we in de positie zitten om dat te antwoorden. We luisteren in elk geval naar alle potentiële coureurs."

"We zijn zeker aan het evalueren wat het beste compromis oplevert. Uiteindelijk is het een keuze die je maakt op basis van de balans tussen alle aspecten. Ik denk dat we zo snel mogelijk een beslissing zullen nemen, want we moeten het team klaarmaken voor volgend jaar en voor de toekomst. We moeten ook een einde maken aan alle speculaties, want dat is niet in ons belang. Maar tot nu toe hebben we nog geen beslissing genomen, omdat we niet weten wat het beste is."

Ook interessant:

Red Bull werkte een dramatische Grand Prix van Italië af, met felle kritiek van Max Verstappen tot gevolg. Maar wat is er toch allemaal aan de hand bij de renstal uit Milton Keynes? Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken het in een kakelverse RacingNews365 Formule 1-podcast!

Praat mee!

Viaplay
x
Zware crash Stewards delen verdict over megaklapper Perez en Sainz