Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mattia Binotto

Binotto reageert op zelf ingediende ontslag bij Ferrari

Mattia Binotto is opgestapt bij Ferrari. Dat maakte de Scuderia op dinsdag bekend. Binotto doet zijn zegje in het persbericht.

Binotto
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was publiek geheim dat Ferrari en Mattia Binotto uit elkaar zouden gaan. Over de motieven wordt in de daadwerkelijk bevestiging van dat nieuws niet gerept. Dat betekent echter niet dat Binotto helemaal niks zegt.

De reactie van Bionotto in het persbericht van Ferrari luidt als volgt: "Met passende droefenis heb ik besloten mijn samenwerking met Ferrari niet langer voort te zetten. Daarmee verlaat ik een bedrijf waar ik van houd en waar ik 28 jaar lang deel van uit heb mogen maken."

"Ik neem dit besluit met de volle overtuiging en daarmee de rust dat ik alles heb gegeven om de gestelde doelen te realiseren. Ik verlaat een verenigd en groeiend team. Een sterk team bovendien, en ik ben er zeker van dat ze er klaar voor zijn om de hoogste doelen te bereiken in de toekomst."

"Ik denk dat dit voor mij de juiste stap is om te nemen, hoe zwaar dit besluit me ook valt. Ik wil iedereen op de thuisbasis bedanken die deze reis met mij heeft gemaakt. Het was een reis die bestond uit moeilijkheden, maar zeker ook uit een grote dosis voldoening."

Ook interessant:

Als Verstappen wat minder wint, is dat goed voor F1

In de nieuwste F1-podcast van RN365 blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op het F1-seizoen 2022 en blikken ze al voorzichtig vooruit op volgend jaar. Misschien moet Max Verstappen dan maar wat minder winnen, zodat we nog wat meer spektakel zien in F1. Dat en meer bespreekt het trio in het nieuwste F1-luistervoer, dat je hieronder terug kan vinden in de player.

Mis niets van het F1-seizoen 2023 en zet de F1-kalender eenvoudig op jouw smartphone of PC

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Ferrari

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

9 reacties

RN365 Special
'Red Bull-topontwerper Newey verrast met nieuwe bolide Verstappen'

De RB19 van Max Verstappen en Sergio Perez wordt op 3 februari onthuld. Red Bull heeft deze winter niet stilgezeten en de nieuwe bolide zal een maximale evolutie zijn van de RB18 waarmee Verstappen vorig jaar kampioen werd, zo schrijft onze technisch F1-analist Paolo Filisetti.

Lees meer
Viaplay
x
Kippenvel Zó kondig je een F1-comeback aan: "Terug in de armen van kampioenen"