Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Hongarije 2022

Binotto verklaart strategische call Ferrari na onbegrip Leclerc

Charles Leclerc zag zijn kansen op de overwinning naar eigen zeggen verloren gaan toen Ferrari hem naar binnen riep voor harde banden, terwijl hij zelf door wilde gaan op medium banden. Ferrari-teambaas Mattia Binotto licht de keuze voor harde banden toe.

Sainz Leclerc
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het moment van de door Charles Leclerc verfoeide pitstop kwam dertig ronden voor het einde van de race. En daar zit hem volgens Mattia Binotto ook meteen de crux. Hij verwijst daarbij naar de eigen analyses van Ferrari.

"Simulaties toonden aan dat die eerste ronden op harde banden daadwerkelijk moeilijk zouden worden", zo begint de Italiaan ten overstaan van onder andere RacingNews365. "Voor de duur van tien à elf ronden zouden ze langzamer zijn dan de medium band, maar daarna zouden ze het gaan winnen ten opzichte van de medium band en aan het einde van de stint zouden ze sneller zijn geweest. We hadden toen nog dertig ronden te gaan."

De call was erop gericht positie te handhaven ten opzichte van Max Verstappen: "We wilden onze positie beschermen op het moment dat er nog te veel ronden resteerden om te switchen naar zachte banden."

Echter, er was een groot, overkoepelend probleem. "Over het algemeen werkten de banden gewoon niet goed. De auto werkte op de banden niet zo goed als we hadden verwacht en we beschikten niet over de snelheid waar we terugkijkend naar de vrijdag op hadden gehoopt."

Het onderzoek dat Ferrari zal uit gaan voeren richt zich dan ook niet op de strategie, maar op de auto en de vraag waarom die niet goed werkte: "De auto werkte niet goed vandaag en het was eigenlijk voor het eerst dat die niet naar verwachting presteerde. Het was voor het eerst dat we niet meededen om de overwinning."

Ook interessant:

Weergaloze Verstappen heeft Leclerc bijna op de knieën

Wat een race! In de nieuwste RN365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op de knotsgekke GP van Hongarije, met het falende Ferrari en de schitterende Verstappen en meer als onderwerpen. Beluister 'm snel!

Max Verstappen zag zijn imposante zegereeks doorbroken worden vorige week, maar slaat hij direct terug tijdens de GP van Japan? De Nederlander is wederom de grote favoriet! Zet dit weekend € 10 in en ontvang maar liefst € 50 aan free bets bij Unibet !

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Claim nu jouw free bets
Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Hongarije 2022 RN365 Nieuwsdossier

27 reacties

Viaplay

Unibet
x
Analyse Verstappen is werkelijk helemaal terug, grote verrassing vanuit het achterveld?