Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Charles Leclerc

Binotto verklaart teamorders Ferrari: "We hadden weinig keus"

Ferrari-teambaas Mattia Binotto reageert op de teamorders van de Italiaanse renstal gedurende de Grand Prix van België. De Zwitser laat weten dat beide coureurs op een andere strategie stonden: "We hadden weinig keus."

Tijdens de Grand Prix van België kreeg Ferrari-coureur Sebastian Vettel de teamorder om zijn teamgenoot Charles Leclerc te laten passeren. Leclerc maakte zijn pitstop later in de race dan Vettel en reed rond met versere banden. Om Leclerc zo min mogelijk op te houden, besloot Ferrari om de Monegask voorbij te laten bij zijn Duitse teamgenoot.

Teambaas Binotto verklaart tijdens een persconferentie na de race dat het team geen andere keus had dan Leclerc voorbij te laten, vanwege de verschillende strategieën van beide coureurs. "We besloten om Seb naar binnen te halen om hem te beschermen tegen een eventuele undercut van Lewis Hamilton. Zo kreeg Charles ook een betere uitgangspositie voor zijn banden voor de rest van de race door hem in de eerste stint langer door te laten rijden."

Binotto vervolgt dat als Vettel langer door kon rijden, hij dat ook had laten doen. "We waren voorbereid om Seb zo lang mogelijk door te laten rijden, maar toen we zagen dat Mercedes klaar stond voor een pitstop, moesten we reageren. Hierdoor kreeg Charles ook een gat, zodat hij langer buiten kon blijven zonder dat zijn track position ten opzichte van Hamilton in gevaar liep."

De call van Ferrari pakte goed uit voor Leclerc, die zijn eerste overwinning in de Formule 1 boekte. Vettel moest genoegen nemen met een vierde plaats.

Tekst: Tom Plaum

Formule 1 GP België 2019 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Nyck de Vries maakt officieel Formule 1-debuut in Barcelona