Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Dakar Rally 2021

Bizar: Dakar-coureur laat navigator verrekken in de woestijn na ruzie

In welke Dakar-discipline waarin een coureur afhankelijk is van een navigator is een goede verstandhouding van cruciaal belang. Is die verstandhouding er niet, dan loop je als navigator zomaar het risico dat je wordt achtergelaten in de woestijn.

Er Z Lzno Xc A Es IC6
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Buggy Masters Team

Tim en Tom Coronel lieten gisteren middels een video zien hoe je als coureur en navigator met elkaar om dient te gaan om in de Dakar Rally tot een mooi resultaat te komen. Dakar-coureur Ricardo Ramilo Suarez en zijn navigator Xavi Blanco Garcia doen er goed aan in de leer te gaan bij de tweelingbroers.

Het tweetal, uitkomend in de SSV-klasse, reed deze week ruziënd door de woestijn, nadat ze op dinsdag niet de eindstreep van de etappe haalden. Op de donderdag ging die ruzie van kwaad tot erger en vroeg de navigator aan de coureur of hij wilde stoppen. Zijn leven was naar eigen zeggen in gevaar, zo slecht zou de coureur hebben gereden.

Tot zijn grote verbazing echter reed Ramilo Suarez daarna alleen weg, Blanco Garcia in zijn eentje achterlatend in de woestijn. De coureur wist in zijn eentje de etappe niet te voltooien en het tweetal werd bovendien gediskwalificeerd. De navigator moest via de satelliettelefoon om hulp verzoeken en wachtte uren op zijn monteurs.

De kans dat de twee ooit nog samen in de cockpit kruipen, is uiterst gering: "Hij is het niet waard om coureur genoemd te worden, want dat hij is in het geheel niet", zo brieste Blanco Garcia is gesprek met de Spaanse krant AS.

Dakar Rally 2021 RN365 Nieuwsdossier

1 reactie

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull