Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bizar: flinke sneeuwval in Spa tijdens WEC-weekend

Fernando Alonso, Stoffel Vandoorne en de diverse andere World Endurance Championship-coureurs zullen met verwondering naar buiten hebben gekeken vanochtend. Het Circuit van Spa-Francorchamps is namelijk voorzien van een pak sneeuw. In mei!

'April doet wat ie wil', zo luidt het oude gezegde over het weer. Maar om in mei nog te maken te krijgen met serieuze sneeuwval, dat is toch wel heel bijzonder. Zeker aangezien we een paar weken geleden nog te maken hadden met temperaturen boven de 25 graden Celcius. Desalniettemin ligt er op zaterdagochtend toch echt een laag sneeuw in Spa, waar het WEC dit weekend in actie komt met onder meer Fernando Alonso (Toyota) en nota bene zijn oud-teamgenoot Stoffel Vandoorne (SMP Racing) in de LMP1-klasse. Ook Nederlander Ho Pin-Tung is weer van de partij in de LMP2.

1124552959889686529

We have expected it all week...finally this is really happening! Welcome to a snowy race day at @circuitspa . It’s gonna be exciting!❄️❄️❄️ #WEC #6HSPA pic.twitter.com/PA87NkY5oh — WEC 🇧🇪 (@FIAWEC) May 4, 2019

1124563357565165568

This is unbelievable! TOTAL 6 Hours of Spa-Francorchamps is declared snowy. Do you have winter tyres for our beasts @Michelin_Sport ? 😅❄🥶 #WEC #6HSPA @Toyota_Hybrid @DHL_Motorsports @TotalRacingENG pic.twitter.com/fYlxoKll3c — WEC 🇧🇪 (@FIAWEC) May 4, 2019

De sessies op de baan komen waarschijnlijk niet in gevaar door de winterse neerslag - tegen tienen is het asfalt in elk geval alweer vrij van sneeuw. De weersomstandigheden zullen echter wel gevolgen hebben voor onder meer de bandentemperatuur. De 6 Uur van Spa-Francorchamps start vandaag om 13:30 uur, waarbij de Toyota van oud-F1-coureur Kamui Kobayashi op pole start vóór de auto van Fernando Alonso.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi