Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Michael Schumacher

Bizarre F1-verhalen: Toen Schumacher vervolgd dreigde te worden voor poging tot doodslag

Het is misschien één van de meest bizarre Formule 1-anekdotes aller tijden. Michael Schumacher die vervolgd dreigde te worden voor het proberen te vermoorden van...Jacques Villeneuve.

We schrijven 6 januari 1998, vandaag precies 23 jaar geleden. Het is enkele weken na de bizarre seizoensfinale van '97, waarin Jacques Villeneuve zijn eerste en enige wereldtitel in de Formule 1 veilig wist te stellen.

Dat ging echter niet zonder slag, en al helemaal niet zonder stoot. Michael Schumacher probeerde de Canadees van de titel te houden door te proberen hem van de baan te rammen op het moment dat Villeneuve hem probeerde in te halen. Hij slaagde niet in zijn opzet. Hij schoof zelf van de baan en was uitvaller in die race, terwijl Villeneuve zijn gehavende Williams wél over de streep wist te brengen.

De Formule 1 sprak er schande van en handelde ernaar door Schumacher uit het klassement te schrappen. Een pittige straf, maar er hing hem begin 1998 dus even meer boven het hoofd. Een inwoner uit de omgeving van Keulen diende een aanklacht in tegen Schumacher en vroeg zich af of de Ferrari-coureur vervolgd kon worden.

Duitse openbaar aanklagers starten een onderzoek en maakten bekend dat hij voor zijn vergrijp het Jerez de la Frontera mogelijk zou worden vervolgd voor onder andere poging tot doodslag het toebrengen van lichamelijk letsel.

Te bizar voor woorden natuurlijk en uiteindelijk mocht het dan ook geen verrassingen zijn dat alle aantijgingen van tafel werden geveegd. Men ging mee met het oordeel dat de Formule 1 zelf al had geveld, namelijk dat hoewel het geen chique actie was van Schumacher, het was ingegeven door een verkeerde split second decision. Van voorbedacht rade was volgens de Formule 1 geen sprake.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Wie o wie? Marko wijst Verstappens grootste concurrent aan voor GP Australië